Voor Gianluigi Buffon was Thibaut Courtois niét de beste doelman van het WK: “Ik begrijp het niet”

© REUTERS

Gianluigi Buffon is een levende legende waar naar geluisterd wordt. De 40-jarige doelman die momenteel bij PSG slechts sporadisch in doel mag staan heeft nu echter een serieuze prik uitgedeeld aan Thibaut Courtois. Volgens de Italiaan was de Belgische doelman niét de beste doelman van het afgelopen WK: “Ik begreep het niet.”

vml

© BELGA

Thibaut Courtois werd door de FIFA uitgeroepen tot beste keeper van het WK, maar daar is Gianluigi Buffon het niet mee eens.

“Hugo Lloris verdiende die titel, hij was uitzonderlijk”, zei de voormalige doelman van Italië op bezoek bij (het Franse) Canal Football Club. “Courtois speelde een heel sterk WK maar Lloris speelde een heel sterk WK én hij won, dus ik begreep het niet.”

De Franse analist Pierre Menès gaf Buffon meteen gelijk en stelde dat Courtois enkel had gewonnen “om de Belgen te troosten”...

En Buffon ging nog verder. Op de vraag wie de drie beste doelmannen van het moment waren, antwoordde hij: “Je wilt drie namen, maar ik zal er 100 vergeten. Maar ik zal zeggen: Neuer natuurlijk, De Gea en Oblak... En dan zijn er nog anderen zoals Courtois, Navas,... We bevinden ons in een tijdperk waar er veel goede doelmannen zijn.”

Meer over Thibaut Courtois

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie