Knap punt in tafeltennis wordt opgepikt in buitenland en doet iedereen met de ogen knipperen

Bij een tafeltenniswedstrijd in Berlaar in Eerste Nationale is zaterdagavond een bijzonder spectaculair punt gescoord. Thuisspeler Lauren Enghien speelde een magistrale bal vanuit een totaal verloren positie en deed zo iedereen even met de ogen knipperen. Het punt werd per toeval gefilmd en is ondertussen al opgepikt in het buitenland.

Dylan Berlaar-speler Lauren Enghien (24) kan het nog steeds niet goed geloven. Hij pakte uit met een aanvallende topspinbal, waarop de Waalse tegenstander Thibaut Gonay een magistrale verdedigende bal in het hoekje legde. Maar op de één of andere manier kon Enghien de bal nog pareren door hem naast het net tot op de tafel terug te spelen.

“Het was een raar moment in de match. Het was een beslissende vijfde set na een spannend match, maar ik stond op matchbal met 10-2 voor. Op zo’n moment speel je allebei iets losser. Ik zag de bal in het hoekje vallen en ben er nog achter gedoken. Er zat heel veel effect in zijn bal en de enige mogelijkheid was om de bal naast het net te spelen. Je weet dat zoiets maar maximum één keer lukt als je het tweehonderd keer probeert. Maar op de één of andere manier is het gelukt”, zegt Lauren Enghien, die uit Kessel afkomstig is.

Knap punt in tafeltennis wordt opgepikt in buitenland en doet iedereen met de ogen knipperen
Foto: rr

Tegenspeler Thibaut Gonay reageert vol ongeloof op het bijzondere punt, nadat hij het filmpje meermaals bekeken heeft. “Dan doe je de beste blokbal uit je leven, en dan word je nog zo vernederd. Gelukkig is dit op een stand van 10-2 gebeurd en niet op 10-9, want dat had ik waarschijnlijk de tafel in twee geslagen”, klinkt het met een knipoog.

De club TTK Dylan Berlaar heeft ondertussen al aanvragen gekregen van buitenlandse beheerders van tafeltenniswebsites met de vraag of ze het punt mogen gebruiken in een compilatie. Onder andere het Italiaanse MrThePortal gebruikte de beelden al op Youtube onder de titel ‘When You Feel Like The World Champion’. Lauren zelf kan zo nog wat nagenieten. “Of het mijn mooiste punt ooit was? Het meest speciale zeker. Of het ook mooier is dan een lange, spectaculaire rally spelen, dat is moeilijk te zeggen. Dat kan je niet echt vergelijken. Ik ben alleszins wel heel blij dat achteraf bleek dat het per toeval gefilmd is. Anders had niemand het waarschijnlijk geloofd.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.