Vakantie

Manneken Pis bij meest overschatte toeristische attracties

Manneken Pis bij meest overschatte toeristische attracties

Foto: Shutterstock

De Amerikaanse reiswebsite Far & Wide heeft het niet echt begrepen op Manneken Pis. Het noemt het Brusselse beeldje een van de meest overschatte toeristische attracties wereldwijd. Onder meer Stonehenge en de Toren van Pisa zijn ook op de lijst terug te vinden.

Far & Wide heeft een ranglijst opgemaakt met zo'n veertig attracties en bestemmingen die je als toerist maar beter links laat liggen. In dat rijtje is ook Manneken Pis opgenomen. Een toeristenval, luidt het op de reiswebsite. "Dit onverklaarbaar populaire standbeeldje toont een jongetje dat aan het plassen is in een fontein. Het is een jongetje. Het plast. Meer is het niet. Verwacht er dus ook niet te veel van." En ook voor Brussel zelf heeft het weinig goede woorden over. “Brussel overtreft de Amerikanen op vlak van smakeloosheid”, klinkt het nog. 

Toch is het bekende Manneken niet in slecht gezelschap. Volgens Far & Wide zijn ook de Taj Mahal, Stonehenge, Versailles, Venetië, de Mona Lisa in het Louvre, de Toren van Pisa, Times Square, de Niagarawatervallen, Westminster Abbey, Empire State Building, het Romeinse colosseum, de Franse wijk in New Orleans, de Tower of London, de piramiden van Gizeh, het standbeeld van de kleine zeemeermin in Kopenhagen, Mount Rushmore, de Trevifontein in Rome en alle vestigingen van Madame Tussauds zeker geen bezoekje waard. Nou ja. 

LEES OOK. Studentes Amandine en Lucie zijn de buurvrouwen van Manneke Pis: "Hij doet ook 's nachts pipi. Hij stopt nooit"

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees