Vrouw (46) betrapt met 2,21 promille alcohol op enkele honderden meter van woning: voorwaardelijke boete

Vrouw (46) betrapt met 2,21 promille alcohol op enkele honderden meter van woning: voorwaardelijke boete

Archiefbeeld. Foto: rr

Heist-op-den-Berg -

Een vrouw die betrapt werd met maar liefst 2,21 promille alcohol in het bloed moet een cursus verkeersveiligheid gaan volgen, kreeg een voorwaardelijke boete van 1.600 euro en een rijverbod van twee maanden, waarvan een groot deel met uitstel.

De 46-jarige vrouw was uitgenodigd op een communiefeest bij vrienden en dronk daar wat alcohol. “Eigenlijk wou ze niet meer met de auto naar huis, omdat het feestje op amper vijfhonderd meter van haar woning plaatsvond. Maar de auto op de oprit laten staan, kon ook niet. ’s Morgens vroeg moest er immers een vrachtwagen passeren. In plaats van de auto ergens anders te parkeren en te voet te gaan, is ze toch verder gereden en stootte ze op een politiecontrole”, zei haar advocaat. “Mijn cliënte was de dagen voor het communiefeest ziek geweest en nam ook medicijnen. Medicijnen die als bijwerking hebben dat er coördinatieproblemen en spraakstoornissen konden optreden. Dat werd door de politie aanzien als tekenen van dronkenschap. Maar dat is volgens ons niet bewezen, gezien de medicatie.”

De politierechter sprak de vrouw vrij van dronkenschap maar achtte haar wel schuldig aan rijden onder invloed.

De vrouw zelf zei dat ze erg onder de indruk was van de politiecontrole en positieve ademtest en dat het allesbehalve een goed voorbeeld was voor haar jonge dochtertje.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio