Vrouw (91) overleden op de plaats waar haar dochter drie jaar geleden geschept werd door een wagen

Vrouw (91) overleden op de plaats waar haar dochter drie jaar geleden geschept werd door een wagen

Foto: bfr

Diksmuide -

Een bejaarde vrouw (91) is maandagmiddag het slachtoffer geworden van een dodelijk verkeersongeval toen ze het zebrapad wou oversteken. Opmerkelijk: drie jaar geleden gebeurde er op dezelfde plaats een soortgelijk ongeval met haar dochter, die er blijvende letsels aan heeft overgehouden.

Het ongeval vond rond 14.30 uur plaats op de Oostendestraat in Diksmuide. Een 91-jarige vrouw wou er het zebrapad oversteken, toen ze plots werd gegrepen door een wagen. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De bestuurder, een veertiger uit Lochristi, verkeert in shock. Hij wordt momenteel ondervraagd door de politie. Al was hij volgens de eerste vaststellingen niet onder invloed van alcohol. Er was bovendien geen sprake van overdreven snelheid. Er is een deskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Opmerkelijk: drie jaar geleden raakte de 64-jarige dochter van de vrouw op quasi dezelfde plaats zwaargewond nadat ze werd opgeschept door een personenwagen. Aan het ongeval hield ze blijvende letsels over.

Dodenbaan

Op de Oostendestraat gebeurden de voorbije jaren al verschillende dodelijke ongevallen. De weg tussen Sint-Pieterskapelle en Diksmuide kreeg de bedenkelijke bijnaam van dodenbaan, ondanks heel wat verkeersremmende maatregelen genomen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees