Roos Van Acker is meter Heldenhuis voor kinderen met beperking: “Ik vind dit zo'n mooi project, ik heb geen minuut geaarzeld dit te ondersteunen”

Roos Van Acker is meter Heldenhuis voor kinderen met beperking:  “Ik vind dit zo'n mooi project, ik heb geen minuut geaarzeld dit te ondersteunen”

Het eerste Heldenfeest, met de aanwezigheid van Roos Van Acker als meter, was een schot in de roos. Foto: mwm

Eeklo -

De tien jonge Helden die uitkijken naar de bouw van hun Heldenhuis kregen van de firma Ontex een mooie sweater. Er waren ook twee mooie cheques ter waarde van meer dan 5.600 euro en er staan nog activiteiten op stapel.

Het Heldenhuis is een kleinschalig woonproject waarbij negen ouderparen samen een huis voor hun tien kinderen met een beperking willen bouwen op de Hartsite, dat is de voormalige locatie van AZ Alma.

In aanloop naar de start van de werken schieten initiatieven ten voordele van dit mooie project als paddenstoelen uit de grond.

De vzw Heldenhuis vond het dan ook gepast om al die initiatiefnemers eens te bedanken met een Heldenfeest.

“Zoveel spontane initiatieven die worden genomen voor het toekomstige huis van onze kinderen, dat doet heel veel deugd”, zegt Cindy De Kesel, mama van Sybren en Nona, twee van de Helden. “Daarom wilden we al die mensen eens samen brengen, zodat we ze beter leren kennen en zodat ook de tien kinderen weten wie er voor hen in de weer is.”

Ook Roos Van Acker, de meter van het project, was aanwezig en werd meteen door de kinderen opgeëist. Roos liet zich daarin meeslepen en deed alsof ze al een leven lang in de jeugdzorg staat: “Ik vind dit zo mooi, die kinderen zijn zo enthousiast, ik heb dan ook geen minuut geaarzeld toen men mij vroeg om mij hiervoor in te zetten en dan nog in mijn geboortestad.”

Dubbelconcert

Twee initiatieven leverden mooie cheques op: de drie verpleegkundigen van de spoedgevallenafdeling van AZ Alma die de Dodentocht stapten en zich daarvoor lieten sponsoren, overhandigden meer dan 4.000 euro

En de verkoop van het boek ‘Eeklose Helden’ leverde nog eens ruim 1.600 euro op. De kinderen van het Heldenhuis zitten er dus almaar warmer in, en sinds zondag mag je dat ook letterlijk nemen: de firma Ontex liet tien gepersonaliseerde truien maken die de kinderen nu met trots dragen. Het eerstvolgende project is een dubbelconcert in De Herbakker begin december en ook de wijnverkoop in samenwerking met Paul Wallaert van De Wijnzolder is intussen gestart.

www.heldenhuis.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio