Vrouw die partner bijna fatale dosis slaappillen gaf, moet niet naar de cel

Zedelgem / Aartrijke -

Een zestigjarige vrouw uit Aartrijke is in de Brugse strafrechtbank vrijgesproken voor poging tot moord op haar partner. De rechter is van oordeel dat de vrouw op het moment van de feiten ontoerekeningsvatbaar was. “Ik wilde helemaal geen ruzie”, reageerde de vrouw.

Op 5 februari 2017 mengde Monique V. zes slaap- en ­zeven kalmeerpillen in de koffie van haar man. V. verklaarde dat ze hem een dutje wou laten doen, zodat ze op haar gemak naar de markt kon gaan om een pyjama te kopen voor haar kamergenote in het psychiatrisch ziekenhuis waar ze in behandeling is. “Hij had niet graag dat ik alleen het huis uit ging en ik wou geen geruzie. Maar ik wou hem zeker niet doden”, stelde ze tijdens het proces.

Doosjes verbrand

Het 62-jarige slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht nog diezelfde dag de spoeddienst verlaten. Volgens het Openbaar Ministerie was er wel degelijk sprake van een moordpoging. “De beklaagde bekende in eerste instantie aan haar zoon dat ze de feiten had gepleegd omdat ze een nieuwe vriend had”, zegt de procureur die op vijf jaar voorwaardelijke celstraf had aangedrongen. “Na de feiten verbrandde ze de ­medicatiedoosjes. In combinatie met alcohol hadden die pillen fataal kunnen zijn.”

Maar volgens advocaat Yen Buytaert staat het vast dat zijn cliënte die dag niet in haar normale doen was. “Ze hoorde stemmen, ging in januari in zomerkleren naar de bank en goot op restaurant haar soep op de grond. Nu is ze aan de beterhand.”

INFO

INFO

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio