VOLLEYBAL LIGA A VROUWEN

WK stuurt volleybalkalender in de war: “We zaten al met de gebakken peren en toen kwamen de verkiezingen”

WK stuurt volleybalkalender in de war: “We zaten al met de gebakken peren en toen kwamen de verkiezingen”

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Vanavond staan in de Liga A bij de vrouwen al twee wedstrijden van de derde speeldag op het programma. En er moeten er deze week nóg vijftien volgen. De Antwerp Ladies bijvoorbeeld bekerden zondagavond in het Limburgse As, spelen vandaag in Farciennes, zaterdag thuis tegen Gent en daags nadien in Tongeren. Volgende donderdag volgt de bekermatch tegen Oudegem, ’s zondags een ontmoeting met Zoersel en de woensdag daarop het Europese debuut tegen het Finse Kuusamo. Vier wedstrijden op acht dagen, zeven op achttien dagen.

“Het is zo afgesproken, om ruimte te scheppen tijdens de play-offs, maar ideaal is anders”, zucht Cristina Moga, de Antwerpse coach. “Zeker voor ons. Wij beschikken over een beperkte kern van tien speelsters. Niemand is prof. Maar zelfs dan nog… Bovendien gaat het om een jonge groep, sommigen speelden vorig jaar nog in Liga B. Zij hebben nu vooral nood aan training. Om ze fysiek en mentaal fit te houden, moet ik echter trainingen schrappen. Spijtig.”

“We zullen de kalender later evalueren”, belooft Liga A-voorzitter Claude Holvoet. “Sowieso wist iedereen vooraf hoe het zat. Eigenlijk wilden we twee weken vroeger de competitie beginnen. Dat mocht echter niet van de Europese federatie omdat we zouden overlappen met het WK in Japan, waar ons land niet eens meedeed. Toen al zaten we met de gebakken peren. En dan waren er ook nog eens verkiezingen, waardoor sommige sporthallen bezet waren.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen