Zijn dood bleef onder de radar voor het feestgedruis, maar nu houden familie en vrienden een wake voor Alfredo (38)

Zijn dood bleef onder de radar voor het feestgedruis, maar nu houden familie en vrienden een wake voor Alfredo (38)

De dood van Alfredo Diaz bleef onopgemerkt in het feestgedruis van het WK. Foto: if

Brussel / Sint-Gillis -

Familie en vrienden organiseren komende vrijdag een wake voor de overleden Alfredo Diaz. De fietser kwam begin juli al om het leven, maar zijn dood ging onopgemerkt voorbij in het feestgedruis van de Rode Duivels. Hij laat drie kinderen na.

Het is de vroege ochtend van zaterdag 7 juli wanneer een groot deel van ons land nog ligt na te genieten van de zege van de Rode Duivels tegen Brazilië en de daarbij horende wilde feestnacht. Om 5.15 uur stapt de 38-jarige Alfredo Diaz op de fiets en begeeft hij zich richting de hoek van de Jean Volders-laan met de Vanderschrikstraat in Sint-Gillis. Maar daar wordt de fietser door een wagen opschept. Hij wordt met zware verwondingen afgevoerd naar het Sint-Pietersziekenhuis, waar hij even later overlijdt.

Zijn dood bleef de hele tijd onder de radar. Tot grote spijt van familie en vrienden, die hem nu toch het gepaste afscheid willen geven en daar ook via de media ruchtbaarheid aan willen geven. Komende vrijdag organiseren ze daarom een wake op de plek van het ongeval. Ook het collectief 1060/0, dat ijvert voor een betere verkeersveiligheid, en de fietsers van de Critical Mass zijn op de kar gesprongen om het evenement mee te organiseren en zo hun steun te betuigen aan de familie van het slachtoffer.

Minuut stilte

Een witgeverfde fiets zal op de plek van het ongeval worden gehangen. “En bij aankomst van de fietsers van de Critical Mass houden we een minuut stilte”, aldus de organisatoren van de wake. “Ter nagedachtenis van zowel Alfredo als van alle fietsers die gestorven zijn in Brussel. Het aantal slachtoffers vermenigvuldigt zich alweer opvallend, zeker de laatste twee weken.”

De vrouw van Alfredo Diaz is geëmotioneerd door het eerbetoon, dat alsnog wordt georganiseerd. “Maar ik zal er zelf niet bij zijn vrijdag. Het doet nog te veel pijn”, aldus Maria Gonzales. “Het was een zware shock die niemand zag aankomen. Alfredo en ik hebben samen drie kinderen van 16 en 11 jaar en een baby die zes maanden was toen zijn papa overleed. Mijn man was gepassioneerd door fietsen. Altijd nam hij de fiets, ook voor boodschappen.”

Volgens de politie is het niet duidelijk wie er in de fout was bij het ongeval. De bestuurder bleef ter plaatse en legde een negatieve ademtest af.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees