Peter Maes vrij onder voorwaarden maar mag trainer blijven, ook voorzitter Lambrecht ondervraagd

Peter Maes vrij onder voorwaarden maar mag trainer blijven, ook voorzitter Lambrecht ondervraagd

Foto: BELGA

Tongeren -

Peter Maes, de trainer van KSC Lokeren, verscheen vandaag om 10.00 uur voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Maes werd kort na de middag vrijgelaten onder vrijwaarden maar wordt in verdenking gesteld van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij mag trainer blijven en herneemt donderdag de trainingen bij KSC Lokeren.

LEES OOK. Peter Maes werkte jaren samen met Dejan Veljkovic: groot geworden bij KV Mechelen, in de problemen bij Lokeren

LEES OOK. Gearresteerde Lokeren-trainer Peter Maes krijgt steun: “Ik steek mijn hand in het vuur voor hem”

De Limburgse coach van de Waaslander werd dus vrijgelaten onder voorwaarden. Die voorwaarden zijn onder anderen dat hij trainer mag blijven maar dat hij niet met de pers mag praten over de zaak. Woensdag geniet de spelersgroep van een vrije dag, maar op donderdag wil voorzitter Roger Lambrecht eerst samenzitten met trainer Peter Maes om te bekijken of hij dan de training mag leiden.

Dirk Vanden Boer, de advocaat van Maes, mocht wel reageren bij het verlaten van de rechtbank. “Peter Maes heeft een grondig verhoor gehad bij de onderzoeksrechter”, vertelde advocaat Dirk Vanden Boer. “Hij is intussen vrijgelaten onder voorwaarden. Hij mag zijn werk blijven doen, hij mag trainer blijven maar hij mag niet met de pers praten over dit dossier. Hij moet zich aanbieden wanneer de politie dat vraagt. Hij is bereid tot volledige medewerking in deze zaak. De discussie gaat over de fiscale dossiers, de constructies die zouden zijn opgezet en hij heeft meegedeeld wat hij weet.”

In Lokeren werd intussen ook gereageerd. Voorzitter Roger Lambrecht zelf gaf toe dat ook hij maandag is verhoord door de politie. Dinsdag was de sterke man van Lokeren evenwel gewoon weer op de club. “Peter moest om negen uur bij de politie zijn, ik om elf uur”, vertelde hij. “Dat was toch wel een verrassing. Ik heb vragen over Veljkovic moeten beantwoorden, maar ben niet aangehouden. Of ik verwacht had dat die man niet pluis was? Ach, achteraf is het makkelijk praten. Ik weet niet hoe het nu verder moet, ik heb nog niets gehoord van Peter. We zullen afwachten wat hij zegt als hij terug is en we zullen moeten weten wat zijn voorwaarden zijn. Voorlopig leidt Arnar (Vidarsson, nvdr) de trainingen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.