Mama die liedje aanvraagt voor overleden zoontje: “Ik stond voor rood licht en dacht, ik ben blij en het mag”

Iedere ochtend kan je bij Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel - tijdens ‘Caraoke met een C’ - een plaat aanvragen waarbij je niet anders kan dan luidkeels meezingen. Dinsdagochtend vroeg Kathleen ‘Dont Worry, Be Happy’ aan van Bobby McFerrin. Een daar had ze een bijzonder straffe reden voor.

mrra, pom

Linde werd er stil van. Kathleen moest in 2015 afscheid nemen van haar zoontje Lou, na een verkeersongeval. “Hij is maar 11 maanden oud kunnen worden, maar dat waren de 11 mooiste maanden van ons leven. Die jongen straalde positiviteit uit”, vertelde ze dapper op de nationale radio.

De mama van Lou en Dot slaagde erin om tijdens een emotioneel moment op Studio Brussel de droevige situatie om te zetten in een positieve boodschap. “Niet teveel zorgen maken om kleine pietluttigheden, het leven is te kort!” besloot ze.

Blij voelen

“Het was absoluut niet gepland dat ik zou bellen naar Studio Brussel”, vertelt Kathleen Weuts ’s namiddags. “Ik zat in mijn wagen, met Dot, ons dochtertje van tien maanden. Dot was een beetje ziekjes en ik bracht haar naar mijn schoonouders. De zon scheen, ik voelde me goed en blij . Ook al omdat straks ons boek “Lou en Dot” uitkomt. En toen dacht ik: ik bel naar Studio Brussel en vraag dat plaatje aan. Een blij plaatje want ik mag blij zijn, het leven is te kort om niet blij te zijn.”

© HBvL

Kathleen heeft iets met met muziek. Twee dagen voor de begrafenis van Lou dook ze met haar man een opnamestudio in om het Marco Borsato-liedje “Samen Voor Altijd” op te nemen. “Ik zong en mijn man vertelde.”

Rouwconsulente

Maar deze morgen vroeg Kathleen op Studio Brussel het liedje “Don’t Worry Be Happy” van Bobby McFerrin aan. Kan vreemd klinken zo’n blij liedje voor je overleden zoontje. Maar voor Katheen ligt daar het wezen van het leven: blij zijn, vooruitkijken, voorzichtig plannen maken. Wat er ook in je verleden mag liggen.

Die boodschap geeft Kathleen ook mee als rouwconsulente: voorzichtig vooruit gaan, het mag.

Het is niet dat Kathleen daarbij het verleden vergeet. Het verleden blijft niet achter maar gaat mee. Zoals in het boekje “Lou en Dot”, dat straks verschijnt. “Het is onze manier om de herinneringen aan Lou levend te houden en voor Dot een kans om herinneringen aan Lou te krijgen.”

Het boekje “Lou en Dot” is te verkrijgen op de website van www.loukup.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Studio Brussel

Video

Keuze van de redactie