Geen haast bij coalitiegesprekken in Gent: onderhandelingen nog niet hervat

Geen haast bij coalitiegesprekken in Gent: onderhandelingen nog niet hervat

Maandagavond in de gemeenteraad in Gent kon er voor het oog van de camera’s gelachen worden tussen Daniël Termont, Mathias De Clercq en Filip Watteeuw. Dinsdag blijft het voorlopig windstil in Gent. Foto: fvv

Gent -

De vier partijen die met elkaar onderhandelen over een nieuw stadsbestuur in Gent komen dinsdag nog niet opnieuw samen. Dat was nochtans aangekondigd na een verkennend gesprek vorige week.

In Gent zullen dinsdag nog geen nieuwe verkennende gesprekken plaatsvinden voor de vorming van een nieuw stadsbestuur. Dat wordt bevestigd bij drie van de vier partijen. Er zijn “bilaterale contacten” voorzien, maar geen officiële onderhandelingen.

Het kartel SP.A-Groen, Open VLD en CD&V kwamen vrijdag voor het eerst samen voor een verkennend gesprek en zouden vandaag verder praten. Maar dat gaat voorlopig niet door.

Mogelijk heeft de verzuurde relatie tussen SP.A en Groen in Vilvoorde en/of tussen Groen en Open VLD in Oostende ermee te maken. In Vilvoorde barstte een kartel tussen SP.A en Groen. In Oostende weigert Groen in het bestuur te stappen met Open VLD.

“De timing van de gesprekken kan altijd verschillen. Er moet niets achter gezocht worden”, klinkt het bij Groen. Bij de andere partijen wordt bevestigd dat er vandaag niet wordt onderhandeld, maar wordt geen commentaar gegeven.

Groen-voorzitter Meyrem Almaci verklaarde maandag aan Newsmonkey dat de partij de sjerp in Gent wil voor Filip Watteeuw als “kers op de taart”. Een dag eerder riep Mathias De Clercq (Open VLD) op VTM Nieuws op om de gesprekken te voeren “onder Gentse politici”. Maandagavond zaten Filip Watteeuw (Groen) en Mathias De Clercq (Open VLD) in de Gentse gemeenteraad nog grapjes te maken met elkaar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio