Guillermo del Toro maakt voor Netflix remake van Pinocchio

Guillermo del Toro maakt voor Netflix remake van Pinocchio

Foto: AFP

Oscarwinnaar Guillermo del Toro gaat voor Netflix een remake maken van Disneys animatieklassieker ‘Pinocchio’. Dat heeft het streaming-platform maandag meegedeeld. Del Toro, eerder dit jaar viervoudig Oscarwinnaar met zijn nostalgische monsterfilm ‘The Shape of Water’, staat in voor het scenario, de productie en de regie van de remake in de vorm van een “muzikale komedie” met marionetten. In het oorspronkelijke kinderverhaal van Carlo Collodi is Pinocchio een houten pop die tot leven komt.

De Mexicaanse cineast Del Toro krijgt voor de verfilming de hulp van de Jim Henson Company, het bedrijf genoemd naar de bedenker van de Muppet Show en Sesamstraat. In een communiqué van Netflix zegt de 54-jarige del Toro dat animatie hem altijd bijzonder geboeid heeft en dat Pinocchio het personage is waarmee hij zich steeds “het meest verbonden” heeft gevoeld.

De remake heeft andere accenten: Pinocchio blijft weliswaar een onschuldig zieltje, maar nu is hij een door zijn vader in de steek gelaten jongetje dat zich verloren waant in een wereld die hij niet kan begrijpen. Via een buitengewone reis leert hij zowel zijn vader als de echte wereld kennen. Voorts koos del Toro er voor, de film zich te laten afspelen in het fascistische Italië van de jaren 30, het tijdperk van dictator Benito Mussolini. Het motief van de neus die langer wordt bij elke leugen, blijft behouden. De politiek geïnspireerde Collodi pende zijn Pinocchio neer in 1880. Voor zijn verfilming vijlde Walt Disney zoals gebruikelijk de scherpe kanten van het verhaal af.

Voor del Toro wordt ‘Pinocchio’ zijn allereerste animatieprent, al heeft hij wel ervaring als producent van tekenfilms voor de DreamWorks-studio’s.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees