Vier jaar cel voor twintiger die Jelle (28) neerstak met schroevendraaier

Vier jaar cel voor twintiger die Jelle (28) neerstak met schroevendraaier

Sam V.D. Foto: rr

Malle / Geel -

Het Antwerpse hof van beroep heeft Sam V.D. (24) uit Geel veroordeeld tot vier jaar cel. Hij had twee jaar geleden Jelle Van Bouwel (28) uit Malle met een schroevendraaier in het hoofd gestoken tijdens een banale vechtpartij. Het slachtoffer overleed vier maanden later.

Sam V.D. wilde op 4 april 2016 verhaal halen, nadat Van Bouwel zijn liefje een duw had gegeven. Ze spraken af op parking Muylenberg in Turnhout. Tijdens de autorit ernaartoe werd de beklaagde door een vriendin gewaarschuwd dat Van Bouwel waarschijnlijk een mes zou bij hebben, omdat hij een “smerige vechter” was. Het slachtoffer genoot een gewelddadige reputatie en de beklaagde nam daarom uit de auto een schroevendraaier mee.

Kopstoot

Het slachtoffer had zich inderdaad bewapend met een matrak en een mes. Sam V.D. kreeg een slag met de matrak op het achterhoofd. Hij zei dat hij enkel wilde praten en stak de schroevendraaier in zijn achterzak. Van Bouwel bleef een dreigende houding aannemen en gaf hem een kopstoot. In een reflex greep de beklaagde naar de schroevendraaier en stak het slachtoffer ermee in het hoofd. Hij vluchtte daarna weg en gooide de schroevendraaier in het kanaal. Van Bouwel lag eerst nog vier maanden in coma voordat hij overleed.

Sam V.D. werd vervolgd voor opzettelijke slagen met ongewild de dood tot gevolg. De nabestaanden van het slachtoffer wilden een herkwalificatie naar ‘moord’, maar het hof zag geen enkel bewijs dat de beklaagde het slachtoffer doelbewust in het hoofd had gestoken. De verdediging had dan weer aangevoerd dat Van Bouwel de steek met de schroevendraaier had uitgelokt, maar ook dat veegde het hof van tafel.

Sam V.D. werd veroordeeld tot vier jaar cel, wat een bevestiging is van zijn straf in eerste aanleg. Een celstraf deels met uitstel en gekoppeld aan voorwaarden, zoals de verdediging gevraagd had, vond het hof niet gepast, gelet op de ernst van de feiten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio