Stakende douaniers haalden 200 kilogram vis, vlees en wormen uit reiskoffers

Stakende douaniers haalden 200 kilogram vis, vlees en wormen uit reiskoffers

De stiptheidsacties van de douane op de luchthaven van Zaventem hebben naast heel veel boze reizigers ook een massa verboden goederen opgeleverd. Tijdens de extra controles haalden douaniers maar liefst 200 kilogram verboden producten uit reiskoffers.

Volgens Marc Nijs, secretaris bij ACV Openbare Diensten, controleerden douaniers tijdens de actie volgens het boekje. Dat leverde nogal wat op. “In totaal vonden de douaniers 200 kilogram bederfbare waren. En verder valse cosmetica en geneesmiddelen, maar ook de gebruikelijke sigaretten”, klinkt het.

“Wat bederfbare goederen betreft ging het vooral om vis, vlees en wormen. Bushmeat werd niet aangetroffen”, verduidelijkt Nijs.

Dinsdag kreeg de douane de belofte dat er 35 personeelsleden bij komen voor de hele luchthaven. Het grootste deel voor het passagiersvervoer.

“Daarmee is het probleem nog niet opgelost maar kunnen we tijdelijk verder. De cruciale datum is 15 november. Mochten de personeelsleden tegen dan niet zijn aangekomen, volgen nieuwe acties.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees