Mode

Dit is het gevolg van het grote Céline-verdriet in de modewereld

Dit is het gevolg van het grote Céline-verdriet in de modewereld

Hedi Slimane zijn herinterpretatie van het Franse modehuis Céline is volgens modekenners geen schot in de roos geworden. Daarom proberen velen nog snel stuks van het label te kopen uit de tijd toen Phoebe Philo nog aan het roer stond. Dat maakt de handtassen en kleding een stuk duurder én meer iconisch, zo schrijft modesite The Business of Fashion.

Sinds de modewereld het debuut van Slimane zag, worden de oude stuks van het merk echte verzamelobjecten. Dat heeft volgens doorverkoopsites van luxegoederen een invloed op de prijs. Sommige ontwerpen zijn 30 procent duurder geworden.

Bij vintagesite The RealReal merkten ze een stijging van 52 procent in de zoekopdrachten naar oudere Céline-creaties. Die bereikte een piek in het weekend nadat Slimane zijn lijn aan het grote publiek voorstelde. Ook nu, in oktober, wordt er 29 procent meer naar gezocht in vergelijking met de tijd voor zijn debuut.

Dit is het gevolg van het grote Céline-verdriet in de modewereld

Vestiare Collectieve heeft het over een meerverkoop van 43 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. “De items die het meest stijgen in prijs zijn ontwerpen met een typische Céline uitstaling. De ‘classic’-handtas was de voorbije maand het populairste item op onze hele site”, zegt Fernandes-Wong.

In België is de verschuiving ook merkbaar. “Er is duidelijk meer vraag naar de orginele ontwerpen en met het Céline logo, accent op de eerste ‘e’ inclusief. Veel van de tassen zijn nu uit productie gegaan, waardoor ze stijgen in waarde. Dat is nog niet heel veel. Een tas in een goede staat zal rond de honderd euro meer waard zijn. Maar als deze beweging zich voortzet en er meer diehardfans van het label naar het origineel blijven grijpen, zal een grotere prijsstijging nog komen”, luidt het bij Labellov.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees