Dronken voetbalsupporters plegen vijftien inbraken op één nacht

Dronken voetbalsupporters plegen vijftien inbraken op één nacht

Foto: BELGA

Lanaken -

Twee jongeren uit het Luikse van 21 en 23 jaar riskeren gevangenisstraffen tot twintig maanden omdat ze tijdens een dronkenmansrit vijftien inbraken hebben gepleegd.

Een avondje Champions League voetbal kijken op 8 maart veranderde voor de twee beklaagden in een nacht vol met inbraken. De twee maakten enkele flessen wodka soldaat en besloten daarna om een ritje te maken.

“Het begon met naar de voetbalwedstrijd te kijken. Ik voelde me niet zo goed omdat ik veel gedronken had. Mijn collega hier kwam met de auto”, deed de jongste van de twee zijn verhaal voor de Tongerse rechter. “Ik ben ingestapt zonder bijbedoelingen en naarmate de avond vorderde en de drank vloeide kwamen de slechte ideeën en keuzes bij ons op.”

Vanuit Luik reden ze via Nederland naar Zutendaal en Lanaken. Onderweg pleegden ze vijftien inbraken, onder meer in het vakantiepark Narvik Homeparc Mooi Zutendaal. Uiteindelijk werd één van de dronken jongeren gestopt door de politie van Lanaken nadat zijn auto daar was gezien bij een inbraak. In de auto werden ook goederen aangetroffen van diefstallen in Maaseik en Zutendaal. Toen de jongen uit de auto werd gehaald dreigde hij ermee een vrouwelijke agente te verkrachten. Zijn kompaan werd later in Zutendaal gearresteerd.

Elektronisch toezicht

Zelf ontkent de oudste dat hij de agente bedreigd heeft. De procureur vorderde voor hem veertien maanden cel. Net als zijn jongere vriend, die in Lantin zit, heeft hij al acht maanden voorhechtenis op zijn actief. Omdat de jongste een strafblad heeft met onder meer een gevangenisstraf van drie jaar voor enkele zware diefstallen, vorderde de procureur voor hem een gevangenisstraf van twintig maanden.

De jongste beklaagde beweert dat hij in de gevangenis van Lantin zijn lesje geleerd heeft en vroeg een straf waarbij hij onder elektronisch toezicht kan geplaatst worden of een werkstraf. Vonnis op 7 november.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees