Ivan Leko benadrukt het positieve na gelijkspel, Thierry Henry zag “een sterk Club Brugge”

Ivan Leko benadrukt het positieve na gelijkspel, Thierry Henry zag “een sterk Club Brugge”

Foto: Isosport

Club Brugge heeft zijn eerste punt beet in twee Champions League-campagnes. In Jan Breydel werd het woensdagavond 1-1 tegen AS Monaco. Al had blauw-zwart aanspraak kunnen maken op meer tegen het Franse team, dat in crisis verkeert. “We verdienen meer dan 1 op 9 na drie Champions League-wedstrijden”, verklaarde Club Brugge-coach Ivan Leko na de wedstrijd. Ook de Franse coach Thierry Henry was positief voor blauw-zwart.

LEES OOK. Onze punten voor Club Brugge na 1-1 tegen Monaco: Leko krijgt toch niet meer dezelfde schwung in zijn ploeg

“Ik ben ontgoocheld over het resultaat, al valt er wel een zekere druk weg nu die nul weggeveegd is”, stelde de 40-jarige Kroaat. “We waren de betere ploeg. Zeker in de tweede helft hadden we veel kansen en waren we baas. Maar we moeten aanvaarden dat in het voetbal het beste team niet altijd wint. Over ons spel mogen we wel tevreden zijn. De Champions League is toch de beste competitie in Europa, we speelden tegen een team met veel individuele klasse. En dan moet je je momenten pakken, killing instinct tonen en wat geluk hebben. Monaco kwam met het plan om in de omschakeling te spelen tegen het kleine Club Brugge. Dat wil zeggen dat ons voetbal toch goed genoeg is. Maar we moeten onze kansen afmaken, als we wedstrijden willen winnen.”

“Moeilijker om te missen dan om te scoren”

De Bruggelingen kregen inderdaad genoeg kansen om een driepunter te boeken tegen de voorlaatste in de Ligue 1. In blessuretijd kopte Openda een dot van een kans net naast. “Wat ik tegen hem gezegd heb na afloop? Dat het jammer was. Het was moeilijker om te missen dan om te scoren. Hij had ook een grote kans bij 0-0 tegen Dortmund. Nu had hij een open kans voor de zege. Maar hij is nog een belofte, hij moet nog groeien. Ik was zeker niet boos. Dit kan gebeuren.”

Leko erkende dat niet al zijn spelers top waren. “Vandaag konden sommige spelers misschien tien tot twintig procent beter presteren. Maar vergeet niet dat het tempo in de Champions League toch hoger ligt dan in de Jupiler Pro League.”

Binnen twee weken trekt Club Brugge naar het prinsdom, opnieuw een erg belangrijk duel in de strijd voor de derde plaats. “Op papier is Monaco zeker het op twee na beste team. Maar we zullen ons opnieuw goed voorbereiden. We hebben in Monaco minimum nood aan een punt om in de running te blijven voor de derde plaats.”

Ivan Leko benadrukt het positieve na gelijkspel, Thierry Henry zag “een sterk Club Brugge”
Foto: Isosport

Thierry Henry zag “een sterk Club Brugge”

Het is van 11 augustus geleden dat AS Monaco nog eens kon winnen, op de eerste speeldag in de Ligue 1 tegen Nantes (1-3). Ook in Jan Breydel was de prestatie van de Monegasken niet overtuigend genoeg voor een driepunter.

“Nadat het 1-1 werd in plaats van 0-2 hebben we afgezien tot aan de rust. Ook in de tweede helft hadden we het lastig”, verklaarde Thierry Henry, tot voor kort T2 bij de Rode Duivels. “Het is niet gemakkelijk om hier te winnen. Borussia Dortmund had daarvoor een lucky goal nodig. Club Brugge had de bal meer dan ons, maar we waren toch redelijk solide.”

“We moeten meer vertrouwen hebben aan de bal, al is dat niet gemakkelijk wanneer je veel wedstrijden verloren hebt. Op het vlak van strijdvaardigheid en intensiteit hebben we toch stappen gezet”, vervolgde de 41-jarige voormalige topspits. “Het is nog vroeg om te zeggen dat we op de goede weg zijn. Het is niet gemakkelijk punten te pakken op verplaatsing. Maar we gaan nu niet te hard van stapel lopen.”

Hans Vanaken werd door de UEFA aangeduid als Man van de Match. “Hij is een heel intelligente speler. Je probeert altijd om het dat type speler moeilijk te maken. Maar hij weet altijd de ruimte te vinden, positioneert zich goed en zoekt de bal op”, eindigde Henry.

Ivan Leko benadrukt het positieve na gelijkspel, Thierry Henry zag “een sterk Club Brugge”
Foto: EPA-EFE

LEES OOK. Club Brugge-spelers ontgoocheld na gelijkspel tegen Monaco: “Er was maar één ploeg die had moeten winnen”

Ivan Leko benadrukt het positieve na gelijkspel, Thierry Henry zag “een sterk Club Brugge”
Foto: BELGA
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.