Etienne Keymolen geeft mandaat door

Etienne Keymolen geeft mandaat door

Marie-Berthe Wyns zal gaan zetelen. Foto: mvl

Asse -

Oud-schepen Etienne Keymolen (N-VA) zal zijn mandaat als gemeenteraadslid niet opnemen, ook al raakte hij rechtstreeks verkozen. “Ik bedank mijn 443 kiezers. Mijn stemmen hebben zeker ook bijgedragen tot het resultaat van onze lijst. Indien het met N-VA een oppositiekuur werd, dan had ik nog één of twee jaar mijn mandaat aangehouden want oppositie voeren heeft me altijd goed gelegen”, vertelt Etienne Keymolen.

Zijn zetel in de gemeenteraad gaat nu naar de eerste opvolger van N-VA en dat is Marie-Berthe Wyns. Ook bij de vorige verkiezingen kwam zij als opvolger in de gemeenteraad. Marie-Berthe woont in Relegem, op de grens met Zellik. Ze wil zich als raadslid vooral verder toeleggen op het beleid voor Zellik en Relegem, zodat die deelgemeenten niet verwaarloosd zouden worden.

Volgens Keymolen is het goed dat er in zijn plaats een vertegenwoordiger voor deze deelgemeentes in de gemeenteraad komt. Hij kondigt meteen ook zijn politiek pensioen aan. “Al zal ik soms wel nog heimwee hebben naar de politieke dossiers”, besluit hij.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio