Herbeleef hier de voorstelling van de Tour de France 2019

© Reuters

In het Palais des Congrès in Parijs stelt directeur Christian Prud’homme vanmiddag om 11u30 het parcours voor van de 106de Tour de France. Hij zal moeten verrassen met details, want zoals elk jaar zijn de grote lijnen al uitgelekt.

jpdv

- De Tour start op 6 juli 2019 in Brussel, met een rit in lijn die via Charleroi opnieuw naar Brussel gaat. De tweede Belgische etappe is een ploegentijdrit van 28 kilometer met aankomst aan het Atomium.

- De zesde etappe komt aan bovenop Planche des Belles Filles, op een extreem steil (24 procent) wandelpad dat op dit eigenste moment nog verhard wordt.

- In de Pyreneeën gaat het peloton meer dan waarschijnlijk over de Peyresourde, in de Alpen zijn er passages over de Madeleine met aankomst in Tignes, en ook over de Izoard en de Galibier, met aankomst in Valloire.

- De Tour wordt beslist op de laatste zaterdag, boven in het skistation van Val Thorens op 2.337 meter hoogte, met de Lac de Roselend en de Col de la Loze als opwarmertjes onderweg.

- Moet vandaag ook nog bevestigd worden: een niet-conventionele eerste rustdag op dinsdag in Albi. En een aankomst in Bagnères-de-Bigorre, geboorteplaats van de grootouders van Emanuel Macron. Organisator ASO zou pas écht verrassen met een passage over de Mont Ventoux. Ook dat was een gerucht, maar ‘fake news’ volgens de gespecialiseerde kanalen.

Volg het hier LIVE

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Tour de France

Video

Keuze van de redactie