Mode

JBC maakt collectie van oude jeans

JBC maakt collectie van oude jeans

Foto: JBC

De Belgische kledingketen JBC had al enkele duurzame initiatieven op zijn teller staan, maar nu heeft het ook een jeansbroekencollectie gelanceerd die integraal gemaakt is uit oude, gedragen en ingezamelde jeans. Dankzij deze nieuwe collectie kunnen kinderen, mannen en vrouwen hun achterste voortaan in een ecologische jeans wringen.

In de modewereld worden duurzame projecten steeds populairder. En ook JBC draagt zijn steentje bij. Zo ontwikkelde het Belgische modemerk in het verleden al kleding uit gerecycleerde petflessen en lyocel en dankzij de I AM Transparency Tool konden bewuste klanten al nagaan in welk land en in welke fabriek hun kledingstuk gefabriceerd werd. Nu voegt het daar nog één duurzame verwezenlijking aan toe: een jeanscollectie die vervaardigd is uit oude, gedragen en ingezamelde jeans voor kinderen, mannen en vrouwen.

Ook de broekzakken, ritsen en knopen van deze jeansbroeken zijn overigens gerecycleerd. Bij het productieproces is daarbovenop rekening gehouden met de recyclage van deze producten na gebruik. Zo zullen dankzij de verhoogde positie van de rits en de broekzakken én de oplosbare stiksels na het demonteren grotere stukken jeans hergebruikt kunnen worden. Voor de productie van deze collectie werkte JBS samen met de European Clothing Action Plan (ECAP), een initiatief dat de ecologische voetafdruk van de kledingindustrie in de Europese Unie wil verkleinen. De collectie is vanaf vandaag beschikbaar in de winkel. Richtprijs: € 49,99. 

Ook andere merken stortten zich al op de markt van duurzame, ecologische jeans. Zo focust het Belgische label HNST zich compleet op 'eerlijke' jeans.

 

 

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees