Beauty

BV-kapper Jochen Vanhoudt ontwart al jouw haarvragen

ADVIES. Sta ik met een pixie cut?

ADVIES. Sta ik met een pixie cut?

Foto: Photo News

Cara Delevingne waagde zich er al aan, net als actrices Emma Watson, Sharon Stone en Michelle Williams. Maar sta jij ook met zo’n ultrakorte coupe die in vaktermen een pixie cut wordt genoemd? BV-kapper Jochen Vanhoudt geeft raad.

Wat is het?

De pixie cut is een ultrakort kapseltje waarbij de voorkant vaak iets langer wordt gedragen dan de achterkant. Meestal zijn de oren helemaal vrij, maar de term is vrij breed. Er bestaan ook varianten waarbij het haar in piekjes over de oren wordt geknipt voor een meer nonchalante toets. De De snit was razend populair in de jaren 50 dankzij actrice Audrey Hepburn. Zij verscheen met de coupe in de film ‘Roman Holiday’.

Is het iets voor mij?

Met de snit is het hele gezicht vrij en kom je heel zelfzeker over. Het is dus geen overbodige luxe om het ook echt te zijn, want dan krijgt het kapsel nog meer attitude. Het is uiterst geschikt voor mensen met fijn haar. Door de kniptechniek oogt het een pak voller. Maar niet getreurd als je dik haar hebt: de kapper kan het uitdunnen voor een mooi resultaat. Voor dames met krullen is de pixie iets minder evident. Een losse, uitgezakte krul kan je nog naar behoren stylen. Met kleine krulletjes zal de snit overkomen als een strak permanentje. Houd er rekening mee dat de snit veel finetuning vergt. Voor een perfect kort kopje moet je om de 4 à 6 weken naar de kapper om het bij te werken – en dat voel je in de portemonnee. Dit is geen ideaal kapsel voor wie grijs haar wil verbergen. Door de korte zijkanten zal het grijs een tweetal weken na de haarkleuring alweer opvallen.

Stijltip

Het allerbelangrijkste is dat je de pixie warrig draagt. Blaas er niet te veel volume in, want dan krijg je een oubollige coupe. Droog het haar vluchtig naar voor en modelleer met je vingers, dan krijg je een pittig effect. Extra stylen kan met wax. Ben je de coupe beu? Dan kan je redelijk snel over naar een korte bob. Laat de snit niet zomaar uitgroeien, want dan zit je met een nektapijtje.

Corrigeer