Bekende kroeg ’t Kafee staat na twintig jaar te koop

Bekende kroeg ’t Kafee staat na twintig jaar te koop

Foto: BERT DE DEKEN

Turnhout -

’t Kafee langs de Steenweg op Oosthoven in Turnhout mag gerust een begrip genoemd worden. Maar na bijna twintig jaar vinden zaakvoerders Ludwig Nietvelt en Marleen Elst het welletjes geweest. De kroeg mag dan wel te koop staan, het duo is zeker nog tot juli 2019 achter de toog van hun geliefde ’t Kafee te vinden. “De klanten mogen een groots afscheidsfeest verwachten”, zeggen ze.

Het had niet veel gescheeld of het gebouw dat al die tijd onderdak bood aan ’t Kafee – in de volksmond vaak ’t Kafeeke genoemd – was twintig jaar geleden al gesloopt. “De toenmalige kroeg Onder De Molen, genoemd naar de Goormolen recht tegenover het café, stond al een tijdje leeg en de eigenaar wilde het afbreken om er appartementen op te plaatsen. Maar dat kon ik gelukkig verhinderen”, zegt kroegbaas Ludwig Nietvelt. Hij zag wel wat in het heropenen van het buurtcafé. Zo zag ’t Kafee het levenslicht.

Bekende kroeg ’t Kafee staat na twintig jaar te koop
Foto: BERT DE DEKEN

Paletten en afvalhout

“Toen was het eigenlijk nog vooral een hobby. Mijn werkgever Avery Dennison, waar ik tot op de dag van vandaag al 36 jaar werk, hielp me aan een grote hoop paletten en afvalhout. Daarmee bouwden we een toog, krukken, tafels en nog een heleboel andere cafébenodigdheden. Zovele jaren later maken die nog altijd deel uit van ons café. De hobby van weleer is wat uit de hand gelopen, kunnen we twintig jaar later wel zeggen”, aldus Nietvelt en medezaakvoerder Marleen Elst.

In juli 2019 viert ’t Kafee zijn twintigste verjaardag. “Een jubileum dat we willen aangrijpen om er nog een laatste keer een ferme lap op te geven met een groots afscheidsfeest in parochiezaal Goddelijk Kind in Turnhout. We zijn nog wel een en ander van plan, maar dat houden we nog even geheim”, zeggen de uitbaters.

Opnieuw café?

“Hoe onze stamgasten reageren? Velen tonen begrip, anderen reageren eerder gematigd positief, maar erkennen dat het nieuws toch hard aankomt. We hopen uiteraard dat de volgende eigenaar er opnieuw een café van wil maken, maar dat kunnen we natuurlijk niet voorspellen. En wie weet houden we het ’t Kafee nog wel veel langer open dan gepland. Want verkopen doen we enkel aan een correcte prijs. Zolang die er niet komt, doen we met veel plezier nog een tijdje langer door.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio