Veertiger uit Overpelt krijgt 18 maanden cel voor seksueel grensoverschrijdend gedrag

Veertiger uit Overpelt krijgt 18 maanden cel voor seksueel grensoverschrijdend gedrag

Themabeeld Foto: Shutterstock

Overpelt -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een 41-jarige man uit Overpelt, die terechtstond voor grooming, het bezit van kinderporno en het doen van oneerbare voorstellen aan minderjarige meisjes, veroordeeld tot achttien maanden cel. De man kampt sinds een arbeidsongeval in 2005 met het frontaalsyndroom. Hierdoor vallen bij hem alle seksuele remmingen weg. Wegens een nog blanco strafblad kreeg hij uitstel met probatiemaatregelen voor de volledige celstraf.

De man benaderde via het internet twee meisjes van dertien en veertien jaar. Hij stelde hen seksueel getinte vragen en vroeg naaktfoto’s. Zelf stuurde hij ook foto’s van zijn geslachtsdeel. Op café staarde hij jonge vrouwen op een seksueel opdringerige manier aan, waardoor die zich ongemakkelijk voelden. Hij pochte ook over hetgeen hij deed met de tienermeisjes.

De man had als elektricien een zwaar arbeidsongeval. Daarbij liep hij hersenschade op aan de frontaalkwab. Door deze hersenschade is hij stuurloos en ongeremd geworden. Zijn karakter veranderde volledig. Het parket sprak van maatschappelijk onaanvaardbaar gedrag.

De man vertelde de rechter dat hij inzag dat hij fout was. Intussen neemt hij medicatie voor zijn problematiek. De procureur wilde dat de man zijn begeleiding en medicatie-inname verder zet. “Als dat niet gebeurt, is recidive onvermijdelijk, “ aldus de aanklager. De computers, harde schijf en een gsm zijn verbeurd verklaard.

De man moet voorts een nuttige dagbesteding zoeken, wegblijven bij minderjarige meisjes en zich laten begeleiden voor zijn psychiatrische problematiek. Naast de celstraf is hij voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees