‘Nay’ voor Jack Sparrow

Waarom Johnny Depp niet meer zal meespelen in de zesde film van ‘Pirates of the Carribean’

Waarom Johnny Depp niet meer zal meespelen in de zesde film van ‘Pirates of the Carribean’

Als de zesde film in de ‘Pirates of the Caribbean’-reeks er daadwerkelijk komt, is dat zonder Johnny Depp (55). Dat bevestigde de scriptschrijver van de eerste film uit de franchise aan The Daily Mail in een gesprek op de rode loper. En daar zijn heel wat uiteenlopende redenen voor, al zullen beide partijen dat niet zo snel toegeven.

De Britse krant suggereert in een interview met deze Stuart Beattie dat Depp niet zal terugkeren, waarop de scenarist knikt en zegt: “Ik vind dat hij het geweldig heeft gedaan. Hij heeft zich dat personage duidelijk eigen gemaakt, het is waar hij het meest bekend om is. Ik denk dat hij vooral herinnerd zal worden als Jack Sparrow. Het is de enige rol die hij vijf keer op zich heeft genomen.”

Captain no more

Depp zelf liet al weten waarom het niet botert met het productieteam. Volgens hem deden de medewerkers “er alles aan om hem te doen verdwijnen”. Het zou zijn persoonlijke interpretatie zijn, die hen niet zinde. “Ze vroegen me constant: waar ben je eigenlijk mee bezig?” herinnert Johnny zich in het magazine GQ. “Wat is er mis met jouw Jack Sparrow? Wat is er mis met zijn armen, waarom loopt hij zo raar? Is hij gehandicapt? Is hij achterlijk? Of is hij misschien homo?” De acteur was allesbehalve blij met het gebrek aan kennis over zijn creativiteit en eigenzinnige stijl van personages. Hij bevestigde dan ook dat de artistieke visie tussen hem en het team té ver uiteenlopen.

Waarom Johnny Depp niet meer zal meespelen in de zesde film van ‘Pirates of the Carribean’
Johnny Depp kocht talloze peperdure gitaren sinds hij in 2015 samen met Alice Cooper en Joe Perry een band oprichtte. De Hollywood Vampires spelen vooral hardrock. Zo was Depp dit jaar in Dessel te zien, toen hij het beste van zichzelf gaf op Graspop. Foto: Jef Matthee

Maar vanuit het andere kamp klinken heel andere geruchten. Volgens bronnen binnen de productie is het onmogelijk om te werken met Johnny Depp. Hij zou meermaals dronken achter de camera’s kruipen en amper nuchter acteren. Bovendien werkt Depp naar verluidt al jarenlang met een souffleur, die hem al zijn lijnen toefluistert, omdat de acteur geen moeite wil doen om zijn tekst vanbuiten te leren.

Aan de grondslag van zijn woede en nonchalante houding zouden financiële problemen liggen. Het financiële plaatje van de acteur blijkt niet meer zo rooskleurig te zijn als vroeger. Dat hoeft niet te verbazen, want de voormalige manager van Depp zei tijdens een rechtszaak met Depp dat de acteur een extravagante levensstijl had waarin hij maar liefst 2 miljoen dollar per maand besteedde aan 14 huizen, 70 gitaren en een enorme voorliefde voor dure wijnen.

Daarnaast is hij verwikkeld in een stevige rechtszaak met zijn ex-vrouw Amber Heard (32), die hem beschuldigt van huiselijk geweld. Ook al ontkent Depp dat in alle talen, de situatie zorgt voor een stevige deuk in zijn reputatie. En dat levert uiteraard minder aanbiedingen voor filmrollen op (al speelt hij binnenkort wel mee in de Harry Potter-prequels van ‘Fantastic Beasts’).

Zesde deel zonder Sparrow

Eerder deze week lekte uit dat Disney de mogelijkheden van een zesde Pirates of the Caribbean onderzoekt. De eerste vijf films uit de reeks brachten in totaal ruim 4,5 miljard dollar op. Het was de eerste franchise waarvan meer dan één film door de miljardgrens ging; zowel Dead Man’s Chest (2006) als On Stranger Tides (2011) harkten dat bedrag binnen.

Het is niet duidelijk of ze het personage van Jack Sparrow zullen laten rusten of dat een andere acteur de rol van Johnny Depp zal overnemen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees