Thiam en Sacoor grijpen net naast de prijzen op de Golden Track Awards

Thiam en Sacoor grijpen net naast de prijzen op de Golden Track Awards

Foto: REUTERS

Nafissatou Thiam heeft vrijdag op de Golden Track Awards in het Zwitserse Lausanne naast de titel van Europees Atlete van het Jaar gegrepen. Jonathan Sacoor werd dan weer net niet verkozen tot Europese Rising Star.

De Britse sprintster Dina Asher-Smith ging met de prijs van Europees Atlete van het Jaar aan de haal. Zij kroonde zich dit jaar tot Europees kampioene op de 100 meter en 200 meter, en pakte ook met de 4x100 meter-ploeg het goud.

De 24-jarige Thiam was al olympisch- en wereldkampioene op de zevenkamp en maakte dit jaar haar Grand Slam compleet door ook de Europese titel te pakken. Daarnaast won ze voor het tweede jaar op rij de prestigieuze Hypo-Meeting in Götzis. Maar dat was dus onvoldoende om de prijs te pakken. Ook de Griekse polsstokspringster Ekaterini Stefanidi, die zichzelf kon opvolgen, was een van de genomineerden.

Sacoor bijna Rising Star

De Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis en de Noorse 1.500- en 5.000 meter-loper Jakob Ingebrigtsen gingen beiden met de titel van Rising Star aan de haal. De 18-jarige Duplantis veroverde dit jaar Europees goud in het polsstokspringen. Zijn leeftijdsgenoot Ingebrigtsen werd Europees kampioen op de 1.500 en 5.000 meter. Het Scandinavische duo is ook genomineerd voor de titel van Europees Atleet van het Jaar.

Sacoor werd deze zomer in Tampere wereldkampioen bij de junioren op de 400 meter. Daarna won hij in augustus Europees goud met de Belgian Tornados op de 4x400 meter en schreef hij de 400 meter op zijn naam tijdens de Memorial Van Damme.

Elvira Herman kroonde zich bij de vrouwen tot belofte van het jaar. De 21-jarige Wit-Russische won de Europese titel op de 100 meter horden.

Mayer Atleet van het Jaar

De Franse meerkamper Kevin Mayer werd verkozen tot Europese Atleet van het Jaar.

Mayer maakte dit jaar indruk met een wereldrecord op de tienkamp. Hij moest het opnemen tegen de Turkse sprinter Ramil Gulieyev, de Zweedse polsstokspringer Armand Duplantis en de Noorse 1.500- en 5.000 meter-loper Jakob Ingebrigtsen.

Thiam en Sacoor grijpen net naast de prijzen op de Golden Track Awards
Jonathan Sacoor Foto: Photo News
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.