Twintiger riskeert twee jaar cel

Jongeman sleurt bestuurder uit auto op snelwegafrit en mishandelt hem: “Geen cannabis maar kruiden verkocht”

Jongeman sleurt bestuurder uit auto op snelwegafrit en mishandelt hem: “Geen cannabis maar kruiden verkocht”

Themabeeld. Foto: ss

Brussel / Zaventem / Zemst -

Het parket Halle-Vilvoorde heeft maandag een gevangenisstraf van 2 jaar gevorderd tegen een 26-jarige man uit Zaventem. Hij zou in december vorig jaar op een afrit van de E19 in Zemst een man gewelddadig overvallen hebben, samen met enkele andere personen. Volgens de Zaventemnaar was het geen overval, maar een misgelopen drugsdeal. Het vermeende slachtoffer zou hem en zijn vrienden bij een eerdere deal bedrogen hebben.

De feiten vonden plaats op 1 december 2017 op de E19 tussen Antwerpen en Brussel, aldus het parket: “Het slachtoffer reed op de snelweg toen hij plots achtervolgd werd door een Mercedes die hem allerlei signalen stuurde met de koplampen. Toen het slachtoffer de afrit in Zemst nam, en daar aan de kant van de weg stopte, werd hij door de inzittenden van de Mercedes uit zijn wagen gesleurd en afgeranseld. Hij kreeg ook pepperspray in de ogen en werd bestolen.”

Via beelden van een ANPR-camera kon de eigenaar van de wagen opgespoord worden en het slachtoffer herkende die man, de 26-jarige Zaventemnaar, ook als een van zijn overvallers. Bij de politie had de twintiger nog elke betrokkenheid bij de feiten ontkend, maar voor de rechtbank gaf hij zijn aandeel toe. Alleen ging het volgens hem niet om een overval.

“Kruiden in plaats van cannabis”

“We hadden met die man afgesproken om cannabis van hem te kopen”, klonk het. “Maar we herkenden hem als iemand die ons bij een vorige deal geen cannabis maar kruiden had verkocht. Daarom hebben we hem een pak rammel gegeven.”

De verdediging wees er ook op dat er behalve een jas en 20 euro nauwelijks iets gestolen was en dat het vermeende slachtoffer zich geen burgerlijke partij had gesteld. De advocaat van de Zaventemnaar pleitte voor een straf met probatie-uitstel. Het vonnis valt op 29 november.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees