Politie Ronse stelt vier pv’s nadat trouwstoet centrum onveilig maakt: “Te veel inbreuken om op te noemen”

Politie Ronse stelt vier pv’s nadat trouwstoet centrum onveilig maakt: “Te veel inbreuken om op te noemen”
Ronse -

In het Oost-Vlaamse Ronse heeft de politie vier pv’s opgesteld na een oproep om beelden te delen van een trouwstoet die zaterdagnamiddag in het centrum voor hinder zorgde. Dat meldt de lokale politie. De bestuurders van de vier voertuigen, waarvan de nummerplaat leesbaar was op de filmpjes, begingen een twintigtal zware overtredingen.

De trouwstoet trok zaterdag rond 15 uur door het centrum van Ronse. Aan de stoet namen meerdere wagens deel. Die zouden op verschillende plaatsen halt hebben gehouden, luid toeterend door de straten hebben gereden en tal van andere verkeersinbreuken hebben gepleegd. “Passagiers hingen uit de ramen, er werd continu geclaxonneerd, zigzaggen, overdreven snelheid, ... te veel inbreuken om op te noemen. (...) We roepen iedereen die zelf filmpjes gemaakt heeft van het incident op om deze met ons te delen via een privébericht op onze Facebookpagina”, zo meldde de politie van Ronse zaterdagavond op haar Facebookpagina.

De politie startte een opsporingsonderzoek op basis van de foto’s en filmpjes, stelt het parket van Oost-Vlaanderen. Op de beelden waren de nummerplaten van vier voertuigen herkenbaar, waarna er telkens proces-verbaal werd opgesteld. In totaal werd een twintigtal zware overtredingen vastgesteld. De overtreders zullen zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden en de beelden zullen als bewijsmateriaal gebruikt worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees