Gehaaste mama vergeet haar twee kinderen in treinstation

Gehaaste mama vergeet haar twee kinderen in treinstation

Dag in dag uit lopen mensen haastig door treinstations, in de hoop nog snel het openbaar vervoer te kunnen nemen. Eén vrouw in het Nederlandse station van Amersfoort was dit weekend zo verstrooid in alle drukte dat ze haar twee kinderen vergat. Dat laat de NS Veiligheid en Service weten.

“We zien het dagelijks, reizigers die haast hebben of druk bezig zijn met van alles en soms even alles lijken te vergeten… Maar wel de trein willen halen”, dat schreef de veiligheidsdienst van de Nederlandse Spoorwegen op hun sociale media. Zij hadden dat immers nogmaals aan den lijve ondervonden, toen ze omstreeks zondagmiddag even rondwandelden in het station van Amersfoort.

“Nadat een mevrouw de trein in was gestapt en het voertuig vertrok kwam zij erachter dat haar twee kinderen nog op het perron stonden”, schreef de veiligheidsdienst. In alle drukte had ze tijdens het opheffen van bagage voor andere reizigers niet nagekeken of de twee haar waren gevolgd. In paniek ging ze naar de conductrice, want de treindeuren waren al gesloten. “Wij hebben er voor gezorgd dat zij kosteloos terug naar Amersfoort kon reizen”, besluit de NS.

En de kinderen? Die werden opgevangen in een verwarmde ruimte bij de klantendienst. Ze kregen een snack en frisdrank, totdat hun ongeruste moeder opnieuw arriveerde. Opgelucht bedankte ze de veiligheidsdienst voor de opvang en even later heeft het trio – deze keer gezamenlijk – zijn reis verdergezet.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees