Man die woning ramde en vluchtte had geen rijbewijs

Man die woning ramde en vluchtte had geen rijbewijs

De woning is onbewoonbaar verklaard. Foto: svl

Haaltert / Erpe-Mere -

Een 22-jarige autobestuurder die in de nacht van zaterdag op zondag de gevel van een woning in het Haaltert ramde en daarna vluchtte, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt de afdeling Dendermonde van het parket Oost-Vlaanderen. De man had geen rijbewijs.

De man reed met zijn Audi weg van een controle door de lokale politie Denderleeuw/Haaltert. De politie zette de achtervolging in. “Tijdens de vlucht beging de bestuurder van de Audi diverse verkeersinbreuken, van overdreven snelheid tot het negeren van verkeersborden”, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete. “Ter hoogte van de Hoogstraat in Haaltert, verloor hij de controle over het stuur en belandde tegen een gevel van een woning.”

De bewoners raakten niet gewond maar het huis is onbewoonbaar. De inzittenden van het voertuig hadden de vlucht genomen, maar intussen zijn de bestuurder en een passagier geïdentificeerd en gevat. “De bestuurder bleek geen houder te zijn van een rijbewijs. De 22-jarige man, met Nederlandse nationaliteit en wonend in Erpe-Mere, werd maandag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, die besliste om de man aan te houden”, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio