Ze werd in de jaren negentig binnengehaald als een zwerfkatje, en nu is de kranige Nenette een lokale beroemdheid

Ze werd in de jaren negentig binnengehaald als een zwerfkatje, en nu is de kranige Nenette een lokale beroemdheid

Robert Lebon gaat geregeld met zijn kranige dame naar de dierenarts. Foto: IF

Haacht -

In Haacht heeft de kat Nenette de gezegende leeftijd van 25 jaar bereikt.

Gemiddeld wordt een kat 14 jaar. Maar dat is buiten de goede zorgen van baasje Robert Lebon uit Haacht gerekend. Zijn Nenette heeft de gezegende leeftijd van 25 jaar bereikt. En misschien is ze zelfs nog een beetje ouder. “Toen mijn moeder begin jaren ‘90 in Tildonk is komen wonen, had haar buurvrouw een katje, Nenette, dat zij voordien als zwerfkatje had binnengehaald”, vertelt hij. “Wanneer de buurvrouw na een jaar vertrok, besliste mijn moeder om die mooie lapjeskat in huis te halen, en dat is nu toch al 25 jaar geleden.”

Kwaaltjes

Na het overlijden van zijn moeder in 2008, kreeg Nenette Robert als baasje, waarbij hij deze zorg zeer ter harte nam. Zo krijgt ze niet alleen steeds aangepaste voeding, maar wordt haar gezondheid nauwlettend in de gaten gehouden, iets dat zeker de laatste jaren toch wel nodig is. “Ze is een oude dame met de nodige kwaaltjes’, aldus Robert. “Ze is doof en ziet niet meer zo goed, daarnaast krijgt ze ook medicatie voor haar schildklierproblemen en is ze nierpatiënt. Sinds ze bij mij is, ga ik dan ook geregeld met haar naar de dierenarts, iets wat ze voordien nooit gekend had.”

Robert is dan ook terecht trots op zijn sterke kat, die nochtans de eerste jaren van haar leven vooral buiten heeft geleefd en ook veel nestjes heeft gehad. “Op een goede dag durft ze nog eens tegen een balletje te stampen”, besluit hij. “Maar verder slaapt ze vooral veel en kijkt ze naar buiten. Zolang ze maar gelukkig is.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees