Dit is een exclusief artikel voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >
Corrigeer
Het Nieuwsblad camera closecorrect down facebook gplus nextprevquote share twitter video

“De vrijetijdscampus wordt zo een creatieve en speelse zone”, zegt Tom Seurs. GEVA

Kinderen krijgen eigen ruimte rond vrijetijdscampus

As

-

De gemeente As heeft bij de heraanleg van de omgeving rond de vrijetijdscampus een centrale ruimte vrijgehouden die gebruikt kan worden als multifunctioneel speel- en sportveld voor kinderen.

Zo krijgen de kinderen hun eigen veilige ruimte waar ze kunnen spelen, sporten, wachten op de bus, verzamelen voor de dansles of volleybalwedstrijd. “De vrijetijdscampus wordt zo een kindvriendelijke, speelse en creatieve zone”, vult burgemeester Tom Seurs aan. “Met dit project willen we kinderen stimuleren om creatief om te gaan met de openbare ruimte.” 

Deze speelkuil, die door studio Alley werd ontworpen, heeft een eigentijds ontwerp met opvallende vormen en kleuren. “Het plein springt er helemaal uit, ondanks dat het wat lager ligt”, vervolgt Seurs “Hinkelen, voetbal, trefbal, tikkertje … Alles kan en mag er, maar misschien niet altijd op de traditionele manier. De kinderen zullen hun eigen fantasie en creativiteit kunnen gebruiken om hun spel te spelen”, besluit Seurs. (geva)

Het beste van Enkel voor abonnees