Het Oost-Vlaams ‘Zulte’ bier is ook geliefd in West-Vlaanderen

De hoppekoningin kwam met haar eredames op bezoek bij Alfred om een Zulte roodbruin te proeven. Foto: www.alfred.be

Zulte - In het voorbije weekend nam ‘Alfred” met de ‘Zulte’ bieren deel aan het Poperings bierfestival. Eerder dit jaar ontving ‘Alfred’ voor het ‘Zulte’ bier in datzelfde Poperinge reeds het Belgisch Hoplabel. Volgend weekend zijn ze ook present op het Kortemarks bierfestival.

‘Oud Bruin’, later omgedoopt tot ‘Zulte’ was destijds één van de paradepaardjes van de brouwerij Anglo-Belge, opgericht door Alfred Versele. Tot ver buiten de landsgrenzen werd dit bruin bier gesmaakt. Maar na de overname van de brouwerij door Kronenbourg werd de productie van dit heerlijke biertje spijtig genoeg gestaakt. Vorig jaar werd dit smaakvolle bier opnieuw op de markt gebracht door Vincent Versele, de achterkleinzoon van de stichter van de brouwerij Anglo-Belge, Alfred Versele.

In Poperinge was duidelijk te merken dat nog veel mensen zich het ‘Zulte’ bier herinneren en blij waren dat dit biertje terug op de markt was. Maar ook bij de jongere generatie werd op dit Vlaams roodbruin bier zeer positief gereageerd.

Zulte roodbruin is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting, 100% gerijpt in eikenhouten foeders. Dit bier heeft een zoetzure balans met een uitgesproken frisse afdronk. Het alcoholgehalte is slechts 5.1 % alc. Vol.

Ook de Hoppekoningin, die de stand samen met haar eredames bezocht, liet zich ontvallen dat ze het biertje lekker vond.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio