She

Voor het eerst ook vrouwen op de kalender

Brusselse brandweer onthult eerste beelden van naaktkalender: “Sexy, maar nooit vulgair”

Op de kalender deze keer ook een brandweervrouw. Foto: Laetitia Casteels

Brussel -

Wie het ideale kerstcadeau zoekt, kan de kalender van de Brusselse brandweer in huis halen. Daarop steunen half ontblote mannen én vrouwen het goede doel. Maar verwacht geen blote billen. “Het is sexy zonder vulgair over te komen.”

Bij de Brusselse brandweer gooien ze dit jaar opnieuw hun lijf in de strijd voor het goede doel. Na een afwezigheid van een jaar brengt de brandweer opnieuw een kalender uit. Voor het eerst is daarop ook vrouwelijk schoon op te zien.

“Hier werken immers ook vrouwen hè”, zegt Fabian Debaucheron, één van de initiatiefnemers. Twee jongedames stelden zich kandidaat voor de fotoshoot.

Liefst gespierd

“De selectie verliep op vrijwillige basis. Iedereen kon zich dus inschrijven en van iedereen werden ook foto's genomen. Maar twee vrouwen die zich aanboden voor de kalender, die konden we natuurlijk niet weren. Bij de mannen hebben we enkele foto's moeten laten vallen omdat er teveel kandidaten waren.”

Officiële criteria om deel te nemen, waren er niet. “Al keken we wel een beetje naar hoe gespierd de mensen waren. We moeten de kalender ook verkocht krijgen hè”, lacht Debaucheron. Maar wie veel bloot verwacht, zal toch op zijn honger blijven zitten.

“Het zijn vooral artistieke foto's met hier en daar een ontbloot bovenlichaam. We gingen voor sexy zonder vulgair over te komen.”

Goed doel

Een heel jaar lang genieten van Brussels beste brandweermannen en vrouwen kan al voor een schamele tien euro. U steunt er bovendien zoals steeds het goede doel mee.

Dit jaar wordt de opbrengst over drie organisaties verdeeld. Net als in het verleden gaat een groot deel naar de vzw Pinocchio, een vereniging die zich inzet voor kinderen met brandwonden.

“Maar er werd ook gekozen voor twee andere verenigingen die ons na aan het hart liggen. Met de Rolling Lions, een initiatief van een van onze eigen brandweerkadetten op de dispatching, zamelen we geld in voor sporters in een rolstoel.”

Kanker

Red Hose Line - de derde begunstigde - werd zeer recent opgericht door enkele brandweermannen en zet zich in voor brandweermannen die door kanker worden getroffen. Het risico op kanker is bij een brandweerman immers aanzienlijk omdat ze vaak in contact komen met schadelijke rook

De kalenders zijn onder andere te koop bij FNAC Brussel of aan de kazerne in de Helihavenlaan.

Corrigeer