Jonge kattin met loodjesgeweer beschoten: “We begrijpen er niets van, Lucie veroorzaakt toch geen overlast?”

Jonge kattin met loodjesgeweer beschoten: “We begrijpen er niets van, Lucie veroorzaakt toch geen overlast?”

Kattin Lucie loopt normaal niet ver weg van huis en toch werd ze beschoten. Foto: tlg

Oostkamp -

Een twee jaar oude kattin werd maandag met een loodjesgeweer beschoten in Oostkamp. De dierenarts kon de kogel niet verwijderen omdat die te diep zat. Het dier is weer thuis, maar heeft nog erg veel pijn. “Wij zullen klacht indienen tegen onbekenden”, zeggen de baasjes nu.

De kleine kattin Lucie strompelde maandagmiddag het huis van haar baasjes Michael Coene (28) en Margaux Van de Weghe (26) in Oostkamp binnen. Ze mankte en verloor veel bloed. Michael en Margaux hadden onmiddellijk door dat er iets niet pluis was. Het koppel ging naar de dierenarts en de diagnose was duidelijk: Lucie werd beschoten met een loodjesgeweer. “De dierenarts kan het bolletje zelfs niet verwijderen omdat het te diep zit”, zegt Michael. “Een operatie zou te pijnlijk en complex zijn.”

Jachtgebied

En dus kreeg Lucie antibiotica en mocht het katje naar huis. Ondertussen gaat het steeds beter met haar. “Ze kan nog steeds moeilijk stappen en heeft zichtbaar pijn, maar dat zou tegen het einde van de week wel beter moeten zijn”, zegt Margaux. “Het is allesbehalve fijn om je huisdier op die manier te zien.”

Het koppel vraagt zich nu vooral af wie hun kat heeft beschoten en waarom. “De dierenarts zag dat blijkbaar wel vaker, maar dan vooral bij katten die dichtbij een jachtgebied wonen”, aldus Michael. Maar het koppel woont in de Nelestraat, in de Oostkampse wijk Nieuwenhove. “En Lucie loopt normaal niet verder weg dan enkele huizen of langs een wegeltje hier vlakbij ons huis. We begrijpen er dus helemaal niets van. Wie zou haar nu willen beschieten? Het is alleszins niet zo dat ze voor overlast zorgt.”

Het jonge koppel is niet van plan om het hierbij te laten. Zij willen naar de politie stappen om klacht in te dienen tegen onbekenden. “Uit principe. We willen dat degene die dat gedaan heeft gevonden wordt en ook gestraft kan worden”, klinkt het. “Enkel op die manier kunnen zulke praktijken stoppen.”

Met een oproep op de sociale media hopen ze ook om iemand te vinden die iets gezien heeft. Alle nuttige informatie mag uiteraard aan de politie bezorgd worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees