De Speelbabbel brengt jonge (groot)ouders en kindjes tot drie jaar elke dinsdagvoormiddag samen

Schepen Mieke Maes in de lokalen van IBO Stekelbees waar de Speelbabbel opent. Foto: mia uydens

Zandhoven - Hou je van een onverwachte ontmoeting en een gezellige babbel? Zoek je een plek waar je samen kunt spelen met je baby of peuter? Wil je graag andere ouders en grootouders ontmoeten? Op dinsdag 6 november opent in Zandhoven de Speelbabbel.

De Speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor kinderen van 0 tot 3 jaar samen met hun ouders of oppas. “We merken dat er echt wel vraag is naar zo’n initiatief.“ vertelt Mieke Maes, voorzitter van het OCMW en schepen voor Sociale zaken in Zandhoven. “Ouders of grootouders willen graag eens van gedachten wisselen met elkaar. We hebben natuurlijk ons Opvoedingspunt waar je terecht kunt met vragen over opvoeding, maar soms wil je gewoon eens horen hoe het er nu bij iemand anders aan toe gaat, op een ongedwongen manier.”

En dat kan dus bij de Speelbabbel. Terwijl de kindjes al dat nieuwe speelgoed ontdekken en samen spelen, kunnen de grote mensen gezellig bijpraten en ervaringen delen. Volgens Mieke Maes helpt de Speelbabbel ook bij de ontwikkeling van je kind: “De kindjes kunnen er wennen aan een vreemde omgeving en leren hoe ze met andere kinderen samen kunnen spelen. Een prima voorbereiding op de kleuterschool.”

Iedereen met een kindje tussen 0 en 3 jaar is welkom: mama’s & papa’s, oma’s & opa’s, tantes & nonkels, onthaalouders of babysitters, … Je hoeft niet in Zandhoven te wonen en ook toekomstige ouders zijn welkom.

De Speelbabbel vindt plaats in de lokalen van IBO Stekelbees (Beggard 4 in Zandhoven). Je kunt elke dinsdag tussen 8.45 en 11.45 uur vrij binnen en buiten lopen, behalve tijdens vakanties of op schoolvrije dagen. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Nog een goeie tip van Mieke Maes: “We hebben speciaal voor een dinsdagvoormiddag gekozen omdat de Speelbabbel dan één keer per maand samenvalt met de markt in het dorp.”

De officiële opening is gepland op 6 november en gaat gepaard met een heerlijk ontbijt voor jong en oud. Wie erbij wil zijn, moet zich voor deze ene keer wel aanmelden bij de dienst Onthaal van de gemeente: 03 410 16 20 of info@zandhoven.be.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio