Luc en Francine op zoek naar bronzen beeld van zestig kilo dat gestolen werd uit hun voortuin. “Het gaat vooral om de emotionele waarde”

Luc en Francine op zoek naar bronzen beeld van zestig kilo dat gestolen werd uit hun voortuin. “Het gaat vooral om de emotionele waarde”

Gepensioneerde kleuterjuf Francine Eeckhaut bij het gestolen beeld. Foto: rr

Zulte -

In de Oude Weg werd vorige week een bronzen beeld gestolen uit de voortuin van Luc Voet (73). Het beeld van een meisje dat haar hoofd op de rugleuning van een stoel legt stond al zeventien jaar in de voortuin.

“Het beeld was een geschenk van de oud-collega's van mijn vrouw als pensioencadeau. Het meisje heeft dezelfde leeftijd als de kinderen waar mijn vrouw 34 jaar lang voor zorgde als kleuterjuf”, vertelt Voet. “Vorige week bleek het plots verdwenen. Ik heb de diefstal aangegeven aan de politie, maar het gaat vooral om de emotionele waarde die het beeldje heeft. Een makkelijke diefstal kan het niet geweest zijn. Het ding weegt zo'n zestig kilogram, daarvoor moet je best wat voorbereidingen treffen.” Via een oproep op sociale media krijgt het koppel veel hulp in de zoektocht naar het verdwenen hebbeding, maar Voet beseft dat de kans klein is dat het nog ooit terug in de voortuin staat.

“De oproep is al honderden keren gedeeld. Een blijk van medeleven aan mijn vrouw, die overal waar ze komt wordt aangesproken over de diefstal. Maar ik acht de kans klein dat we het beeld ooit terugzien. Het is immers niet uniek; er zijn honderden exemplaren van gemaakt. Ik speur 2dehands.be af in de hoop iets te vinden, maar zelfs dan kan ik niet eens bewijzen dat het ons beeldje is.”

Tipgevers kunnen contact opnemen met het wijkcommissariaat Zulte van de politiezone Deinze-Zulte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio