Tussen alle BV’s duikt plots de 94-jarige Maurice op in ‘De Slimste Mens’

Tussen alle BV’s duikt plots de 94-jarige Maurice op in ‘De Slimste Mens’

Foto: vier

De Slimste Mens Ter Wereld pakte gisteravond uit met een opvallende figuur in de ronde waarin BV’s een vraag stellen. De 94-jarige Maurice Dhoop nestelde zich tussen Jan Peumans en Belle Perez “omdat het zijn droom was ooit eens een vraag te stellen in De Slimste Mens”.

Aldus de uitleg van Erik Van Looy, maar navraag leert dat Maurice eigenlijk niet zo vaak naar De Slimste Mens kijkt. “Voor een man van zijn leeftijd valt de quiz nogal laat op de avond”, zo horen we van het rusthuisteam. “Zoals in de uitzending te zien, is Maurice dol op kleuren. Daar wou hij al heel lang eens mee in de belangstelling komen en zo groeide bij ons het idee aan te kloppen bij de quiz van Erik Van Looy. Maurice is een man vol humor en die zou wel passen in die ludieke quiz, zo vonden wij.”

Zo dacht de productie van De Slimste Mens er blijkbaar ook over. En dus mocht Maurice gisteravond een vraag over Willy Naessens stellen én kwam ook zijn kleurwerk in beeld.

Of de man gisteravond live op Vier naar zijn tv-debuut heeft gekeken, is nog niet duidelijk. Volgens het zorgpersoneel van Woon- en Zorgcentrum Heilige Familie in Kuurne was Maurice gisteren wat ziekjes. “Volgens ons van de zenuwen omdat hij op tv zou komen. Maar geen nood, deze namiddag organiseren we een pannenkoekenbak en tonen we de uitzending op groot scherm.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees