VIDEO. Wanneer poppy’s als watervallen van de kerktoren vallen

De brandweer werd ingezet om de poppywatervallen uit te rollen aan de toren van St. Georges Memorial Church inde Ieperse binnenstad. Foto: foto’s ptb

Ieper -

De ladderwagen van brandweerpost Ieper werd dinsdagavond ingezet voor een opvallende interventie: het uitrollen van poppywatervallen aan de toren St. Georges Memorial Church inde Ieperse binnenstad.

Honderden vrijwilligers uit Groot-Brittannië, Australië, Argentinië en de streek haakten hiervoor de afgelopen maanden 16.000 poppy’s. “Er werkten opvallend veel vrouwen van oorlogsveteranen mee aan dit project voor de eeuwherdenking van Wapenstilstand”, klinkt het.

Vergoten bloed

De gehaakte bloemen werden gelijmd aan meterslange groene doeken, die als watervallen aan drie kanten van de kerk in de Elverdingestraat naar beneden werden gerold. De rode stromen symboliseren het bloed dat vergoten werd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een poppy cascade wordt vooral gemaakt ter hoogte van Britse gebouwen in de periode van Wapenstilstand. Voor Ieper is dit een primeur.

De vrijwilligers hangen vandaag woensdag nog duizenden poppy’s aan de hekken rond de kerk, waarna ze gezegend worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio