Réveil op Allerheiligen op begraafplaats Oeselgemstraat met Zultse Jeugdige Harmonie

Réveil op Allerheiligen op begraafplaats Oeselgemstraat met Zultse Jeugdige Harmonie

Foto: LEZ

Zulte - Het gemeentebestuur van Zulte neemt voor de vierde keer deel aan een ingetogen herdenkingsmoment voor alle overledenen op Allerheiligen op het kerkhof in de Oeselgemstraat. De Zultse Jeugdige Harmonie organiseert met het lang weekend van 1 november trouwens een aantal activiteiten. Op 1 november is er Réveil op de gemeentelijke begraafplaats in Zulte. Op zondag 4 november hebben zij hun jaarlijks Aperitiefconcert met steakfestival in het Fiertelhof in Zulte.

Réveil

Veel mensen hebben er behoefte aan om meer te doen op Allerheiligen dan een chrysant neer te leggen. Reveil is een non-profitproject dat mensen op 1 november dichter bij elkaar brengt met muziek en lokale levensverhalen. Op 1 november doorbreekt Reveil rond zonsondergang , tussen 17 – en 18 uur, de stilte op zo veel mogelijk begraafplaatsen met intieme nummers en lokale verhalen. Verschillende Vlaamse fanfares en artiesten spelen een korte, serene akoestische sessie voor een klein publiek op hun lokale begraafplaats. Omdat op sommige graven geen bloem ligt. En omdat zoveel herinneringen te mooi zijn om te vergeten.

De Zultse Jeugdige Harmonie geeft een intiem concert op het kerkhof in de Oeselgemstraat. Ingetogen muziek, afgewisseld met korte verhalen van mensen die zij verloren hebben, maar die belangrijk waren voor hen. Réveil is een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente, met het diepste respect voor elke overtuiging.  Toeschouwers mogen kaarsen en lampjes meebrengen en luisteren naar de muziek en de verhalen.

Thomas Desmet van de Zultse Jeugdige Harmonie: ‘Bij zonsondergang, tussen 17u en 18u, doorbreken we de stilte en kan je luisteren naar muziek van de Zultse Jeugdige Harmonie. In het bijzonder herdenken we onze medewerkers en muzikanten die overleden zijn. Graag willen we herinneringen samen uitwisselen en daarbij genieten van aangepaste muziek. Iedereen is van harte welkom om deze nieuwe ervaring met ons te delen.’

Aperitiefconcert met steakfestival

Op zondag 4 november brengt de Zultse Jeugdige Harmonie u een kort aperitiefconcert om 11u15. Iedereen is welkom in het Fiertelhof in Zulte om mee te genieten. Vanaf 12u30 gaan de keukendeuren open en komen de steaks en vol-au-vents jouw richting uit. Om het wachten te verzachten, zit er reeds één gratis aperitief in jouw eetkaart inbegrepen. Na het eetfestijn is er ook een tombola met mooie prijzen.

Praktisch

Wanneer:  zondag 4 november 2017 vanaf 11 u

Waar:  Fiertelhof, Staatsbaan, Zulte

Prijzen:  Kaarten voor concert en eetkaart, steak/vol-au-vent of veggie kosten € 15. Kaarten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar kosten € 8. Het is gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar. De kaarten zijn te verkrijgen bij de muzikanten, via Filip Vandervennet tel. 0486 98 98 04 of via harmonie.zulte@hotmail.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio