Dertig maanden cel voor ‘brave broer’ van terrorist Salah Abdeslam

Dertig maanden cel voor ‘brave broer’ van terrorist Salah Abdeslam
Brussel / Sint-Jans-Molenbeek -

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Mohamed Abdeslam woensdag tot dertig maanden cel veroordeeld. De broer van terrorist Salah Abdeslam kreeg die straf voor de overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, die zowat 70.000 euro naar de bank brachten.

Op 23 januari van dit jaar werden drie ambtenaren van Molenbeek overvallen toen ze een som van bijna 70.000 euro gingen binnenbrengen bij een bank op het IJzerplein. Een individu, gewapend met een mes, eiste het geld op en sloeg op de vlucht met de buit. Een maand later werden vier personen opgepakt, onder wie ook Mohamed Abdeslam, die in het verleden voor het gemeentebestuur van Molenbeek had gewerkt en op de hoogte was van regelmatige geldtransporten.

Mohamed Abdeslam heeft toegegeven dat hij achter de overval zat, samen met Youssef B. en Pierre-Raphaël C. Woensdag werd Youssef B. veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, deels met uitstel, en Pierre-Raphaël C. tot twee jaar, waarvan eveneens een deel met uitstel.

Mohamed Abdeslam werd in de dagen na de arrestatie van Salah Abdelsam een paar keer opgevoerd in de media. Hij werd er de ‘brave broer’ van de terrorist genoemd. Maar nu is hij dus zelf veroordeeld.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees