Schotse derby ontaardt compleet: doelman neergeslagen en provocerende trainer geveld door muntstuk

In Schotland zijn ze wel wat gewoon en mag het er op een voetbalveld al wel eens wat potiger aan toe gaan maar in de derby in Edinburgh tussen Hearts en Hibernian (0-0) liep het deze keer toch uit de hand. In heel Engeland reageren ze verbijsterd en is het voorpaginanieuws in de sportkranten.

De wedstrijd ontspoorde vanaf de 65e minuut, toen Hibernian-spits Florian Kamberi van het veld werd gestuurd na een heftig opstootje tussen een hele hoop spelers. De fans volgden immers het slechte voorbeeld van de heren voetballers en toonden zich van hun kleinste kant.

Zo ging Hearts-doelman Zdenek Zlamal neer nadat hij het aan de stok had gekregen met enkele fans toen hij een bal wilde oppikken achter zijn doel. Eerst kreeg hij de bal niet waarna hij gewoon werd neergeslagen.

Toen een laat doelpunt werd afgekeurd, vond Hiberian-coach Neil Lennon er dan weer niets beter op dan de fans wat uit te dagen. Hij kreeg meteen de rekening gepresenteerd: een muntstuk recht op zijn kin, waarna ook hij (gretig) neerging en bleef liggen.

Het doet allemaal denken aan Standard-coach Sa Pinto, toen die vorig jaar een heus toneeltje opvoerde in het bekerduel met Anderlecht toen hij geraakt werd door een bekertje bier.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.