Mode

Balmain gaat opnieuw couture maken

Balmain gaat opnieuw couture maken

Foto: Catwalk Pictures

Het vertrek van Oscar de la Renta zo'n zestien jaar geleden luidde een nieuw tijdperk in voor Balmain. Helaas betekende dit ook het einde van de couturelijn van het Franse modehuis. Olivier Rousteing, de huidige creative directeur, liet op woensdag weten dat Balmain opnieuw een couturecollectie op de markt zal brengen.

Op het New Yorkse evenement WWD Retail & Apparel CEO Summit heeft Balmain aangekondigd dat het opnieuw een couturecollectie gaat maken. Volgens WWD wil het Franse modehuis zo "het Parijse DNA van het modehuis terugbrengen". Voor fans van het merk is dit groot nieuws, want Balmain zette zijn couturecollecties na het vertrek van Oscar de la Renta zo'n zestien jaar geleden onherroepelijk stop.

Zijn opvolger, Christophe Decarnin, die er wel in slaagde om het merk opnieuw populairder te maken bij de jongere generatie, waagde zich echter niet aan couture. De succesvolle creatieve directeur, Olivier Rousteing, die in 2011 de leiding overnam, wil dit wel opnieuw gaan doen. Naar verluidt wil hij graag ook de activiteiten van Balmain verder uitbreiden met accessoires, parfum en cosmetica.

Dankzij Olivier Rousteing kreeg het merk nieuw leven ingeblazen. Zo zitten de banken bij zijn modeshows volgeladen met bekende Hollywoodsterren, lopen de populairste modellen mee in zijn shows en zetten hij al verschillende razend populaire collaboraties op met merken zoals H&M en Victoria's Secret.

 

.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees