VIDEO. 'Ferdinand', de zachtaardige stier bij Filmclub Zulte

VIDEO. 'Ferdinand', de zachtaardige stier bij Filmclub Zulte

Foto: YouTube

Zulte - Filmclub verwelkomt ter afsluiting van de herfstvakantie op zaterdag 3 november iedereen voor een nieuwe Filmclubnamiddag in de Gaston Martenszaal in Zulte.Er zijn twee voorstellingen van ‘Ferdinand’, om 13.30 u en om 16 u.

Ferdinand is een Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2017 onder regie van Carlos Saldanha. De film is gebaseerd op het kinderboek ‘The Story of Ferdinand’ van schrijver Munro Leaf en illustrator Robert Lawson. In de originele versie wordt de stem van Ferdinand ingesproken door wereldkampioen professioneel worstelaar John Cena en in de Nederlandse versie door wereldkampioen zwaargewicht kickbokser Rico Verhoeven. In de Vlaamse versie vertolkt Louis Talpe de stem van Ferdinand. Carlos Saldanha kreeg een Oscarnominatie voor zijn animatiefilm.

Ferdinand is een stier die geen vlieg kwaad doet. Hij woont samen met andere stieren op een boerderij. De vaders van deze stieren hebben allemaal in Madrid gevochten tegen een beroemde matador. Ferdinand wordt veel gepest om zijn zachtaardigheid. Op een gegeven dag wordt zijn vader afgevoerd om tegen de matador te vechten. Hij komt echter nooit meer terug. Dit zorgt ervoor dat Ferdinand uit de boerderij ontsnapt en vlucht. Hij komt bij een meisje en haar vader terecht, waar hij een groot grasveld met veel bloemen heeft om rond te lopen. Bij dit meisje groet hij uit tot een indrukwekkende, kolossale volwassen stier. Op een dag moeten het meisje en haar vader naar dorp voor het bloemenfestival. Zij besluiten echter dat Ferdinand niet meer mee kan, omdat hij te groot is. Dit vindt hij erg jammer, en zorgt voor teleurstelling. Hij besluit echter toch te gaan.

Louis Talpe is de stem van hoofdrol Ferdinand. Andere namen zijn de Steracteur Steractrice-revelatie Tinne Oltmans als Una, Guga Baul als Cuatro, Nico Sturm als Dos, Bill Barberis als Valiente, Ini Massez als Lupe en Pieter Embrechts als slechterik El Primero. Andere stemmen zijn weggelegd voor Pedro Elias, Jonas van Geel, Tom van Dyck, An Miller, Günther Lesage & Evelien Bosmans onder regie van Filip Peeters.

Er is ook deze keer weer een kleurwedstrijd. De tekeningen kan je downloaden via www.filmclub.be.

Praktisch

De capaciteit van de zaal is beperkt. Als je wil zeker zijn van je plaats, reserveer dan online via de website. Daar vind je ook andere nuttige informatie zoals bijvoorbeeld de plaatsverdeling of de drankbonnetjes.

Wanneer: zaterdag 3 november 2018 om 13.30 u en 16 u.

Waar: Gaston Martenszaal, Staatsbaan 148, Zulte

Toegang: €5. Reserveren kan via www.filmclub.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio