Inbrekers saboteren verlichting en gooien dan schuifraam stuk met steen

In de woning in de Europaweg werd alles overhoop gehaald. Foto: ingezonden

Zottegem / Brakel -

In een woning in de Elenestraat en in de Europaweg werd woensdagavond ingebroken. Tweemaal werd het schuifraam achteraan de woning ingeslagen met een steen. Eerder deze week waren inbrekers aan het werk in het centrum van Brakel.

“Vermoedelijk sloegen de inbrekers hun slag omstreeks 23 uur”, doet Geert Deneve uit de Europaweg zijn relaas.

“We stelden de inbraak vast toen we om halftwee thuiskwamen. Alle kasten stonden open en de hele woning werd overhoop gehaald. De daders gingen aan de haal met cash geld, handtassen en jassen. Zonder de kosten van het vernielde raam, ramen we de schade toch hoger dan duizend euro. Het was wel even schrikken. “

Lawaai

“Achteraf stelden we vast dat de inbrekers eerst de automatische buitenverlichting gesaboteerd hebben. Ze sloegen de verstralers kapot, zodat ze in het donker minder opvielen. Toch moeten ze wel lawaai gemaakt hebben. De steen lag drie meter ver in de living.”

“Een steen door een groot schuifraam moet zeker lawaai veroorzaakt hebben. De woningen staan hier natuurlijk wel wat verder van elkaar. Een buur bevestigt dat hij om 23 uur lawaai hoorde, maar omdat er op de Europaweg altijd wel iets te horen is en omwille van Halloween schonk hij er verder geen aandacht aan.”

“We kennen ook de mensen uit de Elenestraat die misschien wel dezelfde dader of daders over de vloer kregen. Het ging er in elk geval op dezelfde manier aan toe.”

De donkere avonden lokten ook al inbrekers naar het centrum van Nederbrakel. Daar werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een woning. Vorig weekend kregen vier woningen dieven over de vloer. De inbreker forceerde telkens een raam en ging aan de haal met laptops, en gsm,

Aan getuigen van de inbraken in het Zottegemse en in Brakel wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio