Emma Meesseman helpt Ekaterinburg met 14 punten voorbij Polkowice in Euroleague

Emma Meesseman helpt Ekaterinburg met 14 punten voorbij Polkowice in Euroleague

Het Ekaterinburg van Emma Meesseman heeft donderdag in de Euroleague met 69-54 (rust:30-22) gewonnen van Polkowice. De Russische club won daarmee het duel van de tweede speeldag van groep A, waarin ook Castors Braine is ondergebracht.

Meesseman speelde 31 minuten en 22 seconden en leverde haar team 14 punten (5/9 2pts, 4/4 vrijworpen), 10 rebounds en 3 assists op. Daarmee was ze de Top Performer van haar team.

Meessemans ploegmaat Kayla McBride scoorde 20 punten. Europees titelhouder Ekaterinburg won zijn twee wedstrijden en deelt momenteel de eerste plek met Bourges. Praag moet later op de avond naar het Italiaanse Schio. Bij winst voor Praag staan er drie ploegen aan de leiding. Castors Braine telt een zege op Schio (63-60) en een thuisnederlaag tegen Villeneuve d’Ascq (49-51).

In groep B moesten Hind Abdelkader en haar club Hatay de duimen leggen voor Riga (74-77, rust: 41-39). De Brusselse werd topscoorder met 21 punten (5/10 2pts, 3/6 3pts, 2/2 vrijworpen), 2 rebounds en 2 assists. Ze speelde de volledige 40 minuten en miste op de buzzer een driepunter.

Hatay telt na twee speeldagen een zege en een nederlaag. Enkel Dynamo Koersk is ongeslagen in groep B. De eerste vier van de twee groepen plaatsen zich voor de kwartfinales. De nummers 5 en 6 stromen door naar de FIBA EuroCup. Voor de twee laatsten stopt het Europese avontuur. (belga)

Corrigeer