Steak Number Eight herrijst als STAKE

Steak Number Eight herrijst als STAKE

Foto: Geert Van de Velde

Toen het einde van Steak Number Eight werd aangekondigd, vreesden fans voor een definitief afscheid van de populaire West-Vlaamse metalband en de laatste concerten van gisteravond en vanavond verkochten dan ook meteen uit. Daar waren de fans getuige van de herrijzenis van de groep onder een nieuwe naam: STAKE.

Nadat het nieuws dat Steak Number Eight er na vijftien jaar mee ophield eerder dit jaar werd bekendgemaakt, bedaarde de groep snel de gemoederen: ze namen alleen afscheid van de naam. Die was te zwaar geworden om dragen. ‘Steak Number Eight’ verwees naar een nummer van Thobias, de broer van bandlid Brent Vanneste, maar een jaar na de start van de band overleed Thobias. De jarenlange vragen over de naam reten de wonde steeds weer open, dus wilde de groep dat hoofdstuk afsluiten.

Gisteravond was het tijd voor de geboorte van het nieuwe project van de bandleden: STAKE. “We hebben de klank en de roepnaam die het volk ons al meer dan een decennium lang toejuicht omarmd”, vertelt frontman Brent Vanneste in een persbericht.

“Na meer dan een jaar discussiëren, fantaseren over de gekste namen, een plaat maken in de meest chaotische omstandigheden en honger lijden om je creativiteit uit te kotsen, hakten we de knoop door. De knoop die in onze magen zat, eindelijk ontnesteld. Sinds de beslissing, die rond april of mei moet gevallen zijn, schreven we dan ook een plaat samen die ondertussen klaar is om gemixt te worden”, zegt Vanneste. “Daarnaast kunnen enkelen in de band en crew nu eindelijk vegetariër worden.”

De 1.100 fans in de Vooruit kregen als eersten enkele nieuwe nummers te horen. Die worden onderdeel van het eerste album van STAKE, dat wellicht in de loop van 2019 wordt uitgebracht.

Nieuwsgierigen die naast een ticket voor de shows grepen, kunnen vanavond via een livestream op de Facebookpagina van de band het integrale concert volgen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees