Vlaamse films scoren tijdens herfstvakantie

Vlaamse films scoren tijdens herfstvakantie

Foto: Eyeworks

Ruim 325.000 bioscoopbezoekers zijn de voorbije weken naar een Vlaamse film gaan kijken. De eerste resultaten voor de herfstvakantie tonen dat één op de drie bioscoopbezoekers in Vlaanderen voor een Vlaamse film kiest.

De Bende van Nijvel-prent ‘Niet schieten’ en ‘Sinterklaas en de wakkere nachten’, beide geregisseerd door Stijn Coninx, en Lukas Dhonts speelfilmdebuut ‘Girl’ zetten elk individueel sterke scores neer. Tijdens de afgelopen week prijkten de drie titels zelfs in de top-vijf van de meest bezochte films. Dat meldt vrijdag het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

RECENSIE. Onze man keek naar de Bende Van Nijvelfilm ‘’Niet Schieten’: “Geen makke truken om de kijker te treffen”

“Veel heeft te maken met het gevarieerde aanbod, waardoor onderlinge concurrentie hier zo goed als onbestaande is”, zegt directeur-intendant van het VAF Erwin Provoost. “‘Sinterklaas en de wakkere nachten’ richt zich op gezinnen met kinderen, ‘Niet schieten’ trekt een zeer brede publieksgroep aan, van jong tot oud, terwijl ‘Girl’ uitgegroeid is tot een doorgroeititel die zowel een arthouse als mainstream bioscooppubliek weet te verleiden.”

RECENSIE. Onze man geeft ‘Girl’ de maximumscore: waarom u naar dit Vlaamse debuut moét gaan kijken

Het succes van deze najaarsreleases volgt op de bezoekresultaten die Vlaamse films als ‘Patser’ en ‘FC De Kampioenen 3: Forever’ eerder dit jaar optekenden. Voor het einde van dit jaar komt daar ook nog onder andere ‘De collega’s 2.0’ van Jan Verheyen bij. Die film gaat op 12 december in première.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees