Blinde Audrey (22) maakt song met Udo: “Ik put troost en kracht uit zingen en pianospelen”

Blinde Audrey (22) maakt song met Udo: “Ik put troost en kracht uit zingen en pianospelen”

Audrey De Pelseneer kon zanger Udo overtuigen samen een song op te nemen. “De samenwerking was fantastisch.” Foto: gjg

Geraardsbergen -

Audrey De Pelseneer uit Geraardsbergen is sedert vorig jaar helemaal blind. “Dat kwam hard aan maar ik put heel wat troost en kracht uit zingen en pianospelen.” Audrey schreef samen met zanger Udo een song ‘Blind vertrouwen’ om geld in te zamelen voor de opleiding van blindengeleidehonden.

“Ik ben 20 jaar slechtziend geweest en mijn gezichtsvermogen ging stelselmatig achteruit” vertelt Audrey (22). “Vorig jaar dan het verdict dat ik helemaal blind was geworden en dat er geen hoop meer was dat ik ooit nog zou kunnen zien. Dat kwam hard aan. Maar ik ben een positief ingesteld persoon. Ik ben intussen aan de slag bij het OCMW in Geraardsbergen als administratief assistent aan het onthaal, ik doe er de backoffice telefonie. En ik put heel wat troost en kracht uit zingen en pianospelen.”

Sinds begin dit jaar is de procedure opgestart voor de aanvraag van een blindengeleidehond voor Audrey. “Ik behelp mij momenteel met de witte stok en dat lukt vrij aardig. Maar een geleidehond zou voor mij de poort naar meer zelfstandigheid openen. Die hond zou dan fungeren als mijn ogen zodat ik mij vrijer kan bewegen.”

Nieuwe wereld

Audrey staat op de wachtlijst bij de vereniging Vrienden der Blinden uit Koksijde. “Het duurt gemiddeld twee jaar. De opleiding voor zo’n hond kost aan het opleidingscentrum ongeveer 25.000 euro. Slechts de helft van dat bedrag wordt gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Voor de andere helft zijn ze afhankelijk van giften, legaten, sponsors.”

Audrey wil de vereniging financieel steunen met de opbrengst van de verkoop van haar lied Blind vertrouwen dat ze schreef samen met zanger Udo. “Die volgde ik al een tijdje en na een optreden stapte ik op de zanger af en vertelde hem over mijn grote droom om zelf een lied op te nemen en te ervaren hoe het er in een opnamestudio aan toegaat. Udo stemde in en coachte mij. Er was meteen een klik tussen ons, Udo heeft een groot inlevingsvermogen en muzikaal zitten we op dezelfde golflengte. We hebben samen de tekst geschreven en producer Yannic Fonderie zorgde dat alles muzikaal in goede banen werd geleid. Ik speel overigens ook piano in de song.”

“Het lied brengt een positieve boodschap: als blinde moet je niet bij de pakken blijven zitten. Door een blindengeleidehond kan een nieuwe wereld van zelfstandigheid opengaat. Dit lied kan een lichtpuntje zijn voor anderen en ik hoop tevens dat Vrienden der Blinden meer erkenning krijgt voor hun waardevolle werk.”

Udo en Audrey zijn heel tevreden over het eindresultaat. “De samenwerking was fantastisch. Udo promoot het lied intussen via de sociale media. Ik hoop dat het heel wat geld opbrengt voor de vereniging Vrienden der Blinden.”

INFO

De song “Blind vertrouwen” is te koop via iTunes of als cd-single te bestellen via mail naar audrey.depelseneer@gmail.com

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio