Opnieuw restanten van drugslabo gevonden

Opnieuw restanten van drugslabo gevonden

In deze bosdreef langs de Hoornblaas werden negen vaten gedumpt. Foto: rr

Diest / Scherpenheuvel-Zichem -

De zone Demerdal kent een vreemde golf van sluikstorten. Er werden de jongste weken op verschillende plaatsen in de zone restanten van drugslabo's en -kwekerijen gevonden. Ook gisteren vond de politie gedumpte vaten met chemisch afval. De politie voert het onderzoek naar de daders.

Op twee plaatsen in het Hageland zijn gisteren opnieuw twee dumpplaatsen van chemisch afval gevonden. In Scherpenheuvel-Zichem werden er in een bospad langs de Hoornblaas enkele vaten van chemisch afval teruggevonden. Een tiental kilometer verder, in de Papenbroekstraat in Diest zijn ook enkele vaten en wat toebehoren teruggevonden. Op het eerste gezicht lijkt het om een drugslabo te gaan waar amfetamines, beter gekend als speed, zouden gemaakt worden. Opvallend is dat het niet de eerste keer is in een maand tijd dat er in de politiezone zulke gevallen van sluikstorten worden genoteerd.

Drugslabo

“Eerder werden er inderdaad al vaten teruggevonden in de buurt van de Meilrijk”, vertelt Jan Vanhauwere, korpschef van de zone Demerdal. “Van een link tussen de verschillende storten gaan we niet uit. Het onderzoek moet daarrond eerst gevoerd worden alvorens we daar conclusies uit kunnen trekken. De vaten waren overigens niet gevuld met een vloeistof, maar waren zo goed als leeg. Het was de overschot van drugslabo, vermoedelijk een waar er amfetamines gemaakt werden. Zulke problemen kenden ze al in de provincie Limburg, maar voor onze zone is het alleszins iets nieuws. De spullen worden alvast onderworpen aan een sporenonderzoek. Verder onderzoek zal ook moeten uitwijzen wie de daders zijn.”

Manu Claes, burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem treedt de korpschef bij. “De vaten waren praktisch leeg en er waren geen lekken te bespeuren”, aldus Manu Claes (CD&V). “Vanochtend rond 9 uur kwam er een melding binnen bij de politie. In het bosrijke gebied komen heel wat wandelaars. Wie die rotzooi heeft achtergelaten, moet verder onderzoek nog aantonen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio